|

Çamlara sıkı takip

Yılbaşı öncesi ağaç kesimlerine karşı tedbirlerini artıran Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Kilis'te bulunan şefliklerde oluşturulan koruma ekipleri, genç ağaçlandırma sahalarıyla ormanlık alanlarda sıkı devriye görevi yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:29 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

"Alo 177" orman yangın hattını da titizlikle takip eden ekipler, olası yangınların yanı sıra yılbaşında ağaç kesimine karşı da hazır bekletiliyor.



FİDAN KESMEK KANUNEN SUÇ


Kahramanmaraş'taki orman varlığını koruma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, yaklaşan yılbaşı öncesinde denetimlerin artırıldığını söyledi. Fidan kesimlerinin önüne geçmek için özellikle yılbaşı öncesi bağlı illerde çam koruma timleri kurduklarını belirten Altındaş, bu timlerin özellikle şehir ve ilçe merkezlerine yakın, karayolu kenarları, genç ağaçlandırma sahalarıyla ormanlık alanlarda sıkı devriye görevi yaptığını ve ağaç kesimlerinin önüne geçtiğini vurguladı. Altındaş, yılbaşı için isteyenlere ücretsiz fidan temin edeceklerini belirterek, fidan kesmenin kanunen suç olduğunu hatırlattı.


#Yılbaşı
#Kahramanmaraş
7 yıl önce