|

Çamlıca metroya kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Genel Kurulu'nda İBB tarafından yapılacak Çamlıca metro hattına ilişkin imar planı değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni Şafak
11:45 - 18/11/2016 Friday
Güncelleme: 12:01 - 18/11/2016 Friday
Yeni Şafak

Daha önce duyurulan Zincirlikuyu-Çamlıca teleferik projesi geçtiğimiz Temmuz ayında İBB Meclisi tarafından iptal edilmişti. Teleferiğin yerini metro projesi aldı. Yapımı devam eden Çamlıca Camii'nin açılmasıyla hareketliliğin artacağı bölgeye rahat ulaşım için metro inşa edilecek. Altunizade Köprülü Kavşağı'ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi'nden Ferah Mahallesi'ne oradan da Çamlıca Camii'ye kadar uzanacak. Hattın uzunluğu 3 buçuk kilometre olacak. Hat üzerinde 4 istasyon bulunacak. Hat Altunizade'den metrobüs ve Üsküdar-Ümraniye metro hattıyla entegre olacak. 2017 yılında başlayacak metro projesinin 2019'a kadar tamamlanması hedefleniyor.







Haliç'e ekolojik köprü


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, bütçe görüşmelerinde Haliç'in üzerine ekolojik köprü inşa edeceklerini söyledi. Topbaş, 2017 yılında iştirak şirketleri dahil İstanbul'a toplam 42 milyar TL yatırım bütçesi ayrıldığını ifade etti. İstanbul'a yeni projelerin müjdesini veren Topbaş, “Haliç-Unkapanı arasındaki köprüyü deniz altına alıyoruz. Haliç'in üzerine ekolojik bir köprü inşa ediyoruz. Eski Galata Köprüsü'nün bağlı olduğu yerden karşıya ekolojik köprü ile geçilecek. Bu sayede Leonardo da Vinci'nin köprüsü de gerçekleşmiş olacak" dedi. Taksim Gezi Parkı'na da benzer bir uygulama yapılacağını aktaran Topbaş, Taksim'de Gezi Parkı'na geçen köprünün de ekolojik yapılmasını istedim" diye konuştu.






#Haliç
#Çamlıca
#Metro
7 years ago