|

Casus şakirtler

15 Temmuz darbe girişimine dair hazırlanan çatı iddianamede, askeri okullarda okuyan FETÖ’cü öğrencilere verilen talimatlar da yer aldı. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı Bilgi Güvenlik Şubesi Araştırma eski Subayı Yarbay Hüseyin Yıldırım’ın odasında bulunan belgeye göre, öğrencilerden kendilerinden olmayanları fişlemeleri ve casusluk yapmaları istenmiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:46 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlara ilişkin hazırladığı çatı iddianamesinin ayrıntıları çıkmaya devam ediyor. İddianamede, şüphelilerden Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı Bilgi Güvenlik Şubesi Araştırma eski Subayı Yarbay Hüseyin Yıldırım'ın kullandığı 408 numaralı odada, askeri okullarda FETÖ'cü öğrencilerin, örgüt dilinde “menfi” olarak nitelendirilen kendilerinden olmayan öğrencilerin takibini nasıl yapacağını içeren talimat metni ele geçirildi.


MENFİLERE YÖNELİK ÇALIŞMA

Kendilerinden olmayanları mesnetsiz iddialarla fişleyen ve ihbar mektupları ile önünü kesen FETÖ'cülerin, “Menfilere yönelik çalışma planı” ve “1. sınıfta neler yapılmalı” şeklinde hazırladıkları belgelerde izlenecek yolun maddeler halinde sıralandığı görüldü. FETÖ'nün talimat metnine göre, yeni gelen okul komutanı tam olarak tanınacak ve menfilere yönelik hamleler ona göre yapılacak. Başarı sıralamasında ilk 50'ye giren askerler 7'lik rehber talebelere zimmetlenecek, sürekli açıkları aranacak. Elde edilen bigiler mektuba çevrilecek ve ayda bir yazılacak. Menfiler kamp dönemlerinde psikolojik olarak yıpratılacak. Menfilerin ve akrabaların seceresi çıkarılacak, vukuatlı olanlar tespit edilecek ve gerekli kurumlara mektup yazılacak.



1. SINIFTA BAŞLIYORLAR

“1. sınıfta neler yapılmalı” başlıklı 14 maddeli belgede ise, abdest, namaz, oruç ve keyfiyet meselelerinin tekrar edilmesi gerektiği belirtiliyor. Belgede yer alan diğer önemli hususlardan bazıları şöyle: “Her grup 1. sınıf boyunca yılda en az 3 defa görülmeli. Özellikle sağlam gruplara daha fazla uğrayarak daha fazla malumat alınmalı. Talebeyle ilgili olumsuz duyumlar, arıza olabilecek durumun önüne geçebilmek için hemen bölgeye bildirilmeli. Abiyle görüşmeleri aksatan talebelerin bahaneleri mutlaka teyit edilmeli, örneğin: sürekli ceza alıyorum bahanesi gibi...”
#15 Temmuz
#FETÖ
#Ankara
#Cumhuriyet Başsavcılığı
7 yıl önce