|

CHP PM'de yüzler değişti: Berhan gitti, Şahnaz geldi

CHP lideri Baykal, Zülfü Livaneli'nin ekibinde yeralan Berhan Şimşek'e Parti Meclisi listesinde bu kez yer vermedi. Listede, sinama oyuncusu Şahnaz Çakıralp ile Prof. Esfender Korkmaz da yeraldı.

Yeni Şafak
01:00 - 1/02/2005 Salı
Güncelleme: 14:53 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Parti Meclis'inde (PM) 19 yeni yüze yer verdi. Baykal, herkesin beklediği CHP yönetimindeki revizyonu ise sonbahara bıraktı. Kendisine muhalefet eden ve Zülfü Livaneli ekibinde yer alan sinema sanatçısı ve İstanbul milletvekili Berhan Şimşek'e yeni PM'de görev vermeyen Baykal, onun yerine yine sinema ve tiyatro oyuncusu Şahnaz Çakıralp'ı aldı. Dizilerin ve sinema filmlerinin aranan güzel oyuncusu Çakıralp, 1999 seçimlerinde CHP'nin baraj altında kaldığı dönemde bile CHP'ye destek vermesiyle tanınıyor.

CHP lideri Baykal'ın PM'de yer verdiği yeni isimlerden en dikkat çekeni tiyatro ve sinama oyuncusu Şahnaz Çakıralp. Çakıralp, Avusturya yapımı bir filmde oynayan ve Viyana'da yıllardır sahnelenen ünlü 'Yarasa Opereti'nde yer aldı. Çakıralp, "Neden özellikle CHP'yi tercih ettiniz?" sorusuna şu cevabı veriyor: "Cumhuriyet'in, demokrasinin, devrimlerin partisi. CHP, Cumhuriyet'in, çağdaşlığın, laikliğin ve demokrasinin güvencesi olan, kurum haline gelmiş tek siyasi parti."

Korkmaz da listeye girdi

Prof. Dr. Esfendar Korkmaz da PM'de görev aldı. Korkmaz, oyuncu Tamer Karadağlı'ya kurulan şantaj olaylarına adı karışmıştı. Karadağlı'ya şantaj kurduğu iddia edilen Burcu Mercan, ifadelerinde "2003 yılının Haziran ayında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Esfendar Korkmaz aracılığı ile Taksim'deki Swiss Otel'e yerleştim, Korkmaz ile bir süre sonra ayrıldık. Korkmaz tüm masraflarımı karşıladı" demişti. Bu iddialara Korkmaz sert tepki gösterek yalanlamıştı.

İşte PM'nin 19 yeni yüzü

Ünlü hukukçu, Atilla Sav da yeni PM'de görev aldı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la soyadı aynı olan Atilla Sav'ın Önder Sav'la hiçbir akrabalık bağı olmadığı ifade edildi. Yeni PM listesinde tiyatro sanatçısı Şahnaz Çakıralp, ekonomist Prof.Dr. Esfendar Korkmaz, Sırrı Özbek, Yılmaz Ateş, YDK eski Başkanı İsmet Çanakçı, hukukçu Atilla Sav, Adalet Çebi, Adil Özkul, Banu Sancak, Bedia Söylemez, Şahin Mengü, Levent Gök, Malik Ecder Özdemir, Metin Şahin, Neriman Genç, Osman Kaptan, Rasim Çakır, Tekin Bingöl, Yıldırım Evsiz yer aldılar.

Şahnaz Çakıralp kimdir?

1975 İstanbul doğumlu olan Çakıralp, TV ve sinema filmlerinin aranan yüzü olarak tanınıyor. Dar Alanda Kısa Paslaşmalar isimli filmde Nurten rolüyle adını duyuran Şahnaz Çakıralp, birçok TV dizisinde de rol aldı. Çakıralp, başrolünü Tarık Akan'la paylaşacağı 'Eylül' adlı TV dizisinin yanısıra, 'Üvey Ana' adlı eski Türk filminde başrolü Göksel Arsoy ile paylaştı. Çakıralp, Tiyatro İstanbul'da Gencay Gürün'ün yönettiği İdeal Bir Koca ve Tuhaf Bir Çift isimli oyunlarda çok önemli sanatçılarla birlikte oynadı.

  • ÖZGÜR AKBAŞ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce