|

CHP sonucu şimdiden ilan etti

CHP'nin iktidar ümidi olmadığını, bu nedenle "Yeni anayasayı Erdoğan için yapıyorsunuz" dediğini söyleyen Seferinoğlu: "Erdoğan'ın yeniden seçileceğini bugünden ilan ediyorlar. Yenilgiyi şimdiden kabulleniyorlar"

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:51 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Yıldız Seferinoğlu, referandum için ön hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirtti. Millete yeni anayasayı anlatacaklarını kaydeden Seferinoğlu, muhalefetin 'bu sistemi bir kişi için getiriyorsunuz' eleştirilerine cevap verdi. “Bu, 'çok basit' bir söylem. Katılmak mümkün değil. Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, Alparslan Türkeş'in başkanlığa geçilmesi için açık beyanları var. Bu Tayyip Erdoğan ile gündeme gelen husus değil. Türkiye'deki mevcut halin parlamenter sistem olduğunu söylemek mümkün değil. İlk defa cumhurbaşkanını halk seçti. Melez sistem içindeyken bir fırsat ortaya çıktı. Devlet Bahçeli'den destek geldi. Ondan dolayı da sistem değişikliği çalışması yapıldı. Meclis'teki turlar da tamamlandı" diyen Seferinoğlu, güçlü işleri ancak güçlü iktidarların yapabileceğine dikkat çekti. CHP'nin stratejik olarak yanlış yaptığını belirten Seferinoğlu, şunları söyledi:



İKTİDAR ÜMİTLERİ YOK


“Bunu Recep Tayyip Erdoğan için yapıyorsunuz, diyorlar. O kadar cahilce ki... Başkanlık sistemi tam olarak 2019 yılında yürürlüğe girecek. Muhtemel yapılacak seçimde tekrardan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olacağını bugünden ilan ediyorlar. Bundan sonraki seçimin yenilgisini şimdiden kabulleniyorlar. Biz böyle bir sözü seçmene saygısızlık olur diye söylemeyiz. CHP bunu her fırsatta söylüyor. İktidar olma ümitleri yok. CHP zihniyetini milletin bir daha iktidara taşımayacağını biliyorlar. Karşı olmalarının nedeni de zaten bu."



'OYLAR TARTILIR' DEDİ


“CHP'li bir vekil, anayasa komisyonu görüşmelerinde 'Belediye seçimleri yapabilirsiniz, oylar sayılır, milletvekili seçimleri yaparsınız oyları sayarsınız, şimdi referandumda halka giderseniz oylar sayılmaz, oylar tartılır' dedi. Bu mu demokrasi? Ne ile tartacaksınız? Profesörün oyu ile çobanın oyunu bir tutmayan zihniyet devam ediyor. Adı Cumhuriyet Halk Partisi. Halka gidilmesine karşı çıkıyor. Halka güvenmiyen CHP yeri geldiğinde uluslararası ağa babalarıyla bile işbirliğine hazır."



GÜÇLÜ İKTİDAR ŞART


“Parlamenter sistemde yasamayı seçiyorsunuz, onun içinden yürütme çıkıyor. Desteğini halktan almıyor. Geçilecek sistemde kuvvetler ayrılığını tam olarak uygulayacağız. Yürütme de Meclis de gücünü halktan alacak. Türkiye'de iktidarın güçlü olması, kararların hızlı alınması şart. 'Cumhuriyeti yıkıyorlar' diyorlar. Bir kere bu, 'hükümet sistemi değişikliği'. Halkın seçtiği başkandan söz ediyoruz ve ancak iki defa aday olabiliyor. Bu sisteme antidemokratik denilemez. Toplumun çeşitli kesimlerinden destek almadan başkan olma şansınız yok. Artık ortalama Türk milletini temsil etmeyen biri cumhurbaşkanı olamayacak."


#CHP
#Anayasa
#Yıldız Seferinoğlu
7 yıl önce