|

CHP Türkiye’yi yine şikayet etti

Her fırsatta uluslararası platformlarda Türkiye’yi şikayet eden CHP şimdi de ABD Dışişleri Bakanı Kerry’e mektup yazdı. CHP’li Faruk Loğoğlu ile Aylin Nazlıaka imzalı mektupta, Türkiye’deki temel özgürlüklerin kötü ve alarm verici durumda olduğu savunularak AK Parti’den şikayet edildi

Yeni Şafak
04:00 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 00:58 - 13/03/2015 Cuma
Diğer
Türkiye’yi her fırsatta şikayet etme huyundan vazgeçmeyen CHP, yeni bir girişimde bulundu. CHP’li iki milletvekili, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e bir mektup yazarak, Türkiye’deki uygulamalardan şikayetçi oldu.

ABD Temsilciler Meclisi’nden 88 üyesi Şubat ayında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e Türkiye’deki bazı davalara müdahale edilmesine ilişkin mektup gönderdi. Büyük tepki çeken mektup üzerine Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, çok sayıda milletvekilinin de imzaladığı mektup gönderdi. Mektupta, bu girişimden duyulan rahatsızlık iletildi.

KARALAMA KAMPANYASI

Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun bu girişimi CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu ile Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı rahatsız etti. Mektuba imza atmayan Dostluk Grubu’nun CHP’li üyeleri Loğoğlu ve Nazlıaka yeni bir mektup hazırladı. 16 Şubat tarihli önceki mektubun hatırlatıldığı metinde, “Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğü başta olmak üzere temel özgürlüklerin kötü ve alarm verici durumu artık bütün dünyada bilinmektedir. Türkiye’de temel özgürlüklerin giderek artan bir şekilde aşındırılması demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saldırıdır” şeklinde Türkiye’yi karalamaya yönelik ifadeler yer aldı.

Paralel yapıya destek mektuba da yansıdı

Bir önceki mektuptaki bazı ifadelerin eleştirildiği mektupta, “Buradaki sorun, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin devletin gücünü hedeflenen gruba yönelik olarak sorumsuz ve her türlü yönteme başvurarak istismar etmesidir. Herhangi bir isim veya grubun yanlış veya hukuksuz bir eylemi varsa, konu bağımsız yargı tarafından adil bir biçimde soruşturulmalı ve usulüne uygun olarak yargı sürecine tabi tutulmalıdır” denildi. 

#Türkiye
#ABD
#CHP
9 yıl önce