|

CHP'de genel başkan kim belli değil

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’dan sonra tek patronun millet olacağını söyledi. CHP’de kimin genel başkan olduğunun belli olmadığını belirten Yıldırım, “Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:13 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım dün yoğun bir programa imza attı. Önce Burdur'da düzenlenen mitinge katılan Yıldırım ardından Isparta'ya geçti. Burada da mitinge katılan Başbakan, ardından da Isparta Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptı. Yıldırım programlarında yaptığı konuşmalarında özetle şunları kaydetti: Türkiye'nin habercisi olduğunu söyledi. Demokrasiyi taçlandırmak için 16 Nisan'a doğru gün sayıyoruz. 16 Nisan'da mühür millete geçecek. 15 yıldır devam eden bu kutlu yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet,başkasının sözü geçmeyecek.



BU ÜLKE ÇOK VAKİT KAYBETTİ


Geçmiş dönemde vesayet odakları milli iradenin önüne geçti. Bü ülke başbakanı ve bakanlarını darağacında kaybetti, nice gençleri terör olaylarında yitirdi. Bu ülke çok vakit ve imkan kaybetti. Bu anayasa ile eğer devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzde darbeden kalma 82 model bir anayasamız var. Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye, gençlere, kadınlarımıza fayda gelmiyor.



PATRON MİLLET OLACAK


16 Nisan'a 'evet' demek, 'cuntaya dur' demek, 'PKK'ya, FETÖ'ye, terör örgütlerine dur' demektir. 16 Nisan'dan sonra hiç kimse sizin verdiğiniz yetkiyi gasp edemeyecek, patron sadece millet olacak. Kılıçdaroğlu'nun öyle yalanları var ki adeta freni boşalmış araba gibi ha babam gidiyor. Nerede toslayacak belli değil, ama o, 16 Nisan'da toslayacak. Millete toslayacak.







TEK ADAM İÇİN AYNAYA BAK


Kardeşim 7 seçime girdin, yedisini de kaybettin. Hala tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak. Bugünlerde HDP'lilerle çok kol kolalar, içli dışlılar. Onlardan eş başkanlık hastalığı geçmiş. Tek adam diye tutturdu. O zaman siz iki tane genel başkan seçin kardeşim. Bir tane Kılıçdaroğlu yetmiyor. CHP'de kimin genel başkan olduğu belli değil. Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek. Bırakın, milletin işiyle uğraşın kardeşim, hesabınızı kendi aranızda görün. Milletin meselelerini kendi işlerinizde kullanmayın.



Türkiye elbette evet diyecek


Başbakan Yıldırım, “Sadece Kılıçdaroğlu 'hayır' demiyor. Eli kanlı terör örgütleri, PKK 'hayır' diyor. 248 vatandaşımızı şehit eden FETÖ örgütü bütün gücüyle 'hayır' için çalışıyor. Yıllardır Türkiye'nin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini hedef alan ve bölmeye çalışan terör örgütleri 'hayır' diyor. Türkiye'nin sınır hattında gecekondu devleti hayali gören küresel terör örgütü DEAŞ da 'hayır' diyor. Bunların 'hayır' dediği yerde, Türkiye, benim milletim elbette 'evet' diyecek” diye konuştu. “Biz bir seçim yapmıyoruz, bu bir seçim değil anayasa değişikliği oylaması” diyen Yıldırım, partilerin seçime girmediğini vurguladı. Halk oylamasında “evet” ve “hayır” olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Evet'te bereket var, 'hayır'dan hayır gelmez” dedi.



AK Parti'yle ilgisi yok


Diyarbakır'da asılan ve üzerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafının da bulunduğu, “Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir fatihadır” yazılı pankartın AK Parti ile ilgisinin olmadığı bildirildi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, kurumsal bir parti olduklarını belirterek, “Sitemizde yer alan görseller, afişler ve pankartlar dışındakiler asla bizi bağlamaz. Diyarbakır teşkilatımız ile de görüştük. Onların da bilgisi dışında olduğunu öğrendik. Bu noktada kim asmışsa, sorumluluk onlardadır. Pankartın AK Parti ile hiçbir ilgisi yoktur” dedi. Sorgun, konu hakkında gerekli araştırmaların yapıldığını, pankartı asanlara ilişkin de çalışma başlatıldığını kaydetti.






#Başbakan
#Binali Yıldırım
#CHP
#16 Nisan 2017
#PKK
#FETÖ
7 yıl önce