|

CHP'den AYM'ye KHK itirazı

CHP, Bakanlar Kurulu tarafından Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 2. Kanun Hükmünde Kararname'nin kimi hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yeni Şafak
12:21 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 12:46 - 23/09/2016 Cuma
Diğer
CHP, Kanun Hükümünde Karanamelerin iptali için ilk başvurusunu yaptı.
CHP, Kanun Hükümünde Karanamelerin iptali için ilk başvurusunu yaptı.

CHP, Kanun Hükümünde Karanamelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne ilk başvurusunu yaptı.



Grup Başkanvekili Levent Gök, mahkemeye yaptıkları başvuru sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Olağanüstü Hal'in ilanından sonra Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan 2. kararnamenin kimi hükümlerinin iptali için başvuru yaptık" diyen Gök "Bugüne kadar 8 kararname çıkarıldı. Bu kararnamelerden ilkinin görüşmeleri Meclis'te yapılacağı için, kanunlaştıktan sonra onu da AYM'ye taşıyacağız. Haftaya salı günü ve sonraki günlerde de, diğer kararnameleri AYM'ye götürme çalışmalırımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.



FETÖ görüşmesi


Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadele ve KHK'ları konuşmak için randevu talep eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dün biraraya gelmişti.



Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde Başbakan Yıldırım tarafından karşılandı. Daha sonra AK Parti'deki Genel Başkan makamına geçen ikili, burada baş başa görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren görüşmenin ardından da Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu aracına kadar uğurladı.



Rahatsızlıklarını iletti


Görüşmede, FETÖ ile mücadele, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ve mini anayasa paketi ele alındı. CHP lideri rahatsızlıklarını Yıldırım'a iletti. Kılıçdaroğlu ayrıca, FETÖ temizliği sırasında mağdur edildiklerini iddia edenleri de görüşmede dile getirdi. Yıldırım, FETÖ ile mücadelede titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etti.




#CHP
#Kanun Hükümünde Karaname
#Olağanüstü Hal
#Anayasa Mahkemesi
8 yıl önce