|

Ciğer festivali renkli başladı

7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali’ne davet edilen dünyaca ünlü çizgi film karakterleri, Kapıkule Sınır Kapısı’nda törenle karşılanarak belediyesi bandosu eşliğinde tava ciğer yiyip göbek attılar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dünyaca ünlü kediler ciğer yedi göbek attı
Dünyaca ünlü kediler ciğer yedi göbek attı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, 3 gün sürecek. Yurt dışından çok sayıda bando ekibinin katılacağı festivale bir gün kala çizgi film karakterlerinin Kapıkule Sınır Kapısı’nda göbek atarak tava ciğer yemesi damgasını vurdu.

Edirne Bando ve Ciğer Festivali’nin yürütme kurulunda bulunan Kemal Kılıç, dünyaca ünlü kedi karakterlerini Edirne’ye davet ettiklerini belirterek, "Umarım önümüzdeki yıllarda Türkiye’deki kediler de Edirne’ye gelir" dedi. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan Bahri Dinar ise "Yurt dışından bu kokuyu hisseden kediler, Edirne’ye akın ettiler. Bu yıl kedilerin akınına uğradık. Onları ciğere doyuracağız" diye konuştu. Festivalin bugün saat 17.30’da, Kortej'in toplanması ile Belediye önünden Atatürk Anıtı’na yürüyüş ile başlayacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açılış konuşması ile festivale katılan bando ekiplerinin mini tanıtımı ve gösterileri gerçekleştirilecek.

#Ciğer festivali
#Edirne
7 yıl önce