|

Çık artık dışarı!

Yeşilay’ın geliştirdiği yeni mobil uygulama, Facebook’ta fazla gezen çocuklara “çık artık” diyecek. Çocukları sosyalleşmeye teşvik edecek proje, dijital bağımlılığı engellemeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:16 - 19/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yeşilay, çocuk ve gençlerin dijital bağımlılıktan kurtulup sosyalleşmeleri için yeni bir proje başlattı. Hizmete sunulacak bir mobil uygulamayla kullanıcıların sosyal ilişkilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Uygulamanın detaylarını Yeni Şafak'a anlatan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, amaçlarının bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.



KAN VERMEYE TEŞVİK


Yılmaz uygulamayla ilgili, “Telefona indirilen uygulama kullanıcıya uyarı gönderiyor. Örneğin, '1 saattir Facebook'tasın, çık artık' gibi. Ayıca 'Sabah erken kalk, spor yap' ve 'Kızılay'a kan ver' gibi uyarılar da olacak” dedi.



EYLÜL AYINDA İNDİRİLEBİLECEK


Rehberde kayıtlı bir kişinin etkinlik oluşturması halinde, 'Hadi sen de katıl' gibi uyarılarla sosyalleşme teşvik edilecek. Uygulamada ayrıca "Hayırlı işler" başlığıyla kan bağışı yapanlar ödüllendirilecek. “Gençlere sosyal faaliyetleri hatırlatmak istiyoruz” diyen Yılmaz, “Bakıyorsunuz insanlar bir araya geliyor. Ama ellerinde cep telefonları. Eylül ayı içerisinde hizmete sunmayı planladığımız uygulamayı isteyenler ücretsiz olarak indirebilecek. Gençlik ağımızda yer alan arkadaşlarımızın da teşvikiyle gençler arasında yaygınlaşmasını istiyoruz. Uygulama üzerinden etkinlik oluşturup, arkadaşlarını davet etmesi sayesinde sosyal ilişkilerinin güçlenmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.


#Yeşilay
#Kızılay
#çocuk
#Facebook
9 yıl önce