|

Çocuk Evleri geliyor: Koğuş tipi yetiştirme yurtları kapanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Koğuş tipi yetiştirme yurtlarının Çocuk Evleri'ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalarda son gelindiğini açıkladı. Beş-altı çocuğun bir arada bulunabileceği apartman dairelerinin hazır olduğuna işaret eden Bakan Sayan Kaya, "Evde yetişen çocukların hayalleri bile değişiyor" dedi.

Yeni Şafak
09:36 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 10:06 - 19/02/2017 Pazar
Diğer
Fatma Betül Sayan Kaya
Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye genelinde bulunan 18 koğuş tipi yetiştirme yurdunun dönüştürüleceği projeye dair ilk bilgileri paylaştı. Bakan Sayan Kaya, bu yurtların yerine Çocuk Evleri'nin getirileceğini ifade etti.



  1. Koğuş tipi yetiştirme yurtlarının Çocuk Evleri'ne dönüştürülmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmada yolun sonuna gelindi.

Bakan Sayan Kaya, "Bizim çocuk hizmetleri alanında en büyük başarımız bu oldu. Yetiştirme yurtlarının yüzde 95'inde dönüşüm sağlandı. Türkiye genelinde sadece 18 tane koğuş tipi yetiştirme yurdu kaldı. Bunlar da insanların zihninde olan eski tip yurtlar gibi değil. Çok daha iyi şartlarda, çok daha fazla bakım elemanının olduğu, çocuklarla özel ilgilenilen yurtlar. Hedefimiz 2017 sonuna kadar yüzde 100 dönüşümü sağlamak. Bunun için gayret ediyoruz" dedi.



"Anneleri seçmeye devam edeceğiz"

Bakan Sayan Kaya'nın Milliyet'e yapmış olduğu açıklamalardan satır başları şöyle:


"Beş-altı çocuğumuzun bir arada barındığı, apartmanda yer alan dairelerde Çocuk Evlerimiz var. Bu evlerde çocukların başlarında dönüşümlü olarak çalışan bakıcı anne dediğimiz üç görevlimiz bulunuyor.



Şu an İstanbul'da altı tane yeni ev açıyoruz. Çocukların gelişimlerini ve eğitimlerini yakından takip edebilecek anneleri seçmeye devam edeceğiz. Bir de birçok farklı evin bir bahçeye baktığı yine bir evde beş-altı çocuğumuzun barındığı “Çocuk Evleri Sitesi” var. bugün yaklaşık olarak 1092 Çocuk Evimiz var. Bu evlerde 5 bin 627 çocuğumuz barınıyor. Çocuk Evleri Sitemizin sayısı da 92, bu sitelerde de 5 bin 217 çocuğumuz barınmakta. Yetiştirme yurtlarında kalan çocuk sayımız ise binin altında."



Her çocuğun ev ortamında büyümesini istediklerini ifade eden Bakan Sayan Kaya, "Ailesinin yanında olmasa da mutfakta sıcak yemeğin piştiği, evin düzenine destek olduğu, market alışverişine gidebildiği bir evde yaşamalılar. Annelerle birlikte mutfak alışverişine çıkıyorlar, kendi giyim alışverişlerini yapabiliyorlar, yurtlardaki eski sistem yok" ifadelerini kullandı.


#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
#Fatma Betül Sayan Kaya
#Çocuk Evleri
7 yıl önce