|

Çözümün muhatabı tüm toplum

64. hükümet programında çözüm iradesi bir kez daha vurgulandı ve bu konuda muhatabın tüm toplum kesimleri olduğu vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 02:16 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdam imkânlarının geliştirilmesi başta olmak üzere, terörden etkilenen bölgelerin ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmalar hızlanarak devam ettirilecek. Silahın tamamen gündemden çıktığı bir noktaya ulaşmak için gereken tüm tedbirler alınacak. Daha önce olduğu gibi, 64. hükümet olarak da hukuk içinde yürütülen terörle mücadelede vatandaşa mağduriyet yaşatılmayacak. Aksine vatandaşların temel haklarını garanti altına alacak bir kamu düzeni tesis edilecek.Bu anlayışla reformlardan, hizmetlerden, yatırımlardan geri adım atılmayacak. Akan kan duruncaya ve kamu düzeni tesis edilinceye kadar terörle mücadele, hukuk ve kardeşlik tam anlamıyla tesis edilinceye kadar da çözüm iradesi korunacak.



Demokratikleşme konusunda atılacak adımlarda muhatap tüm millet olmaya devam edecek. Tüm meşru toplumsal kesimleri muhatap alan bir anlayış içinde hareket edilecek, hiçbir kesimin tek tipçi bir anlayışı vatandaşlara dayatmasına izin verilmeyecek.


#64. hükümet programı
#Demokratikleşme
#istihdam
8 yıl önce