|

Çukurca'da üs bölgesine roketli saldırı: 1 şehit 4 yaralı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Geriktepe Üs Bölgesi'ne PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda, bir asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Yeni Şafak
07:04 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:28 - 24/03/2017 Cuma
AA
Çukurca'da üs bölgesine sızma girişimi
Çukurca'da üs bölgesine sızma girişimi

Genelkurmay Başkanlığınca, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün akşam bir askerin şehit olduğu terörist saldırıda 4 askerin de yaralandığı bildirildi.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada dün 21.15 sularında Hakkari ili Çukurca ilçesi Geriktepe Üs Bölgesi'ne, bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir askerin şehit olduğu, dört askerin ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı belirtildi.



Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri yer aldı.



Şehidin kimliği belli oldu


Çukurca'a üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarının roketatarlı saldırısında şehit düşen 23 yaşındaki sözleşmeli er Onur Deniz'in Osmaniye'deki babaevinde yas var.


Şehidin Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki babaevine gelen askeri yetkililer, anne Hatice Dudu Deniz'e, oğlunun şehadet haberini sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Haberi alan anne ve yakınları sinir krizi geçirdi.


Şoför olan baba Mustafa Deniz'in şehir dışında bulunduğu, haberi aldıktan sonra Osmaniye'ye doğru yola çıktığı öğrenildi.


Bekar olduğu öğrenilen şehidin babaevine Türk bayrağı asılırken, olayı duyan yakınları da eve geldi.


#Hakkari
#Çukurca
#Geriktepe
#Onur Deniz
7 yıl önce