|

Cumhurbaşkanı ABD yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin 71. Genel Kurulu'na katılmak için bugün ABD'ye gidecek. Erdoğan, 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi'nin kabulünün birinci yıldönümü etkinliğine katılacak, BM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:57 - 18/09/2016 Pazar
Yeni Şafak
ABD'nin New York kentinde 20-26 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan BM’nin 71. Genel Kurulu'nda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.
ABD'nin New York kentinde 20-26 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan BM’nin 71. Genel Kurulu'nda Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20-26 Eylül 2016 tarihleri arasında New York'ta yapılacak olan Birleşmiş Milletler'in 71. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak için bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Erdoğan, BM Genel Kurulu'na da hitap edecek.



GENEL KURUL'A HİTAP EDECEK


BM'nin 71. Genel Kurulu genel görüşmeleri 20-26 Eylül'de New York'ta “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle” temasıyla gerçekleştirilecek. Genel Kurul genel görüşmelerinin resmi açılışının yapılacağı 20 Eylül Salı günü, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi'nin kabulünün birinci yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek programa ve Genel Kurulun açılışına katılacak Erdoğan, ardından da BM Genel Kurulu'na hitap edecek.





LİDERLER ZİRVESİ


Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın öncülüğünde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kanada, Almanya, İsveç, Etiyopya, Meksika ve Ürdün'ün eş-ev sahipliğinde mülteciler konusunda düzenlenecek liderler zirvesine katılması da öngörülüyor.



MÜLTECİ SORUNU MASADA OLACAK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede insani krizler ve bunların neden oldukları göç hareketleri ile genelde Türkiye'nin aktif insani diplomasisi, özelde Türkiye'nin mülteciler konusunda üstlendiği sorumlulukları vurgulayan bir konuşma yapacak. Aynı gün, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Obama ve eşi tarafından verilecek resepsiyona iştirak etmesi planlanan Erdoğan, New York'ta bulunacakları sürede bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.





MÜSLÜMAN TOPLUM İLE RANDEVU


Erdoğan'ın, ABD'li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle de bir araya gelmesi ve medya kuruluşları temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirmesi de planlanıyor.



  1. Erdoğan'ın çantasında neler var?
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD gezisinde çantasında diğer iki önemli konu başlığı da FETÖ ve terörle mücadele. Erdoğan, muhataplarına 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen olduğunun altını bir kez daha çizerek terörist Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerektiğine vurgu yapacak. Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu ile gelişmeleri de aktaracak olan Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütleri DAEŞ ve PKK'nın Suriye kolu PYD'ye karşı verdiği mücadeleye değinecek. Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların burada oluşturulan güvenli bölgeye geri dönmeye başladığını aktaracak. Rakka ve Musul'a yönelik operasyonun da gündeme gelmesi bekleniyor.



#Recep Tayyip Erdoğan
#New York
#BM Genel Kurulu
8 yıl önce