|

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın ikiyüzlü siyasetini böyle özetledi

AP'nin 24 Kasım'da Türkiye'ye karşı alınan karar gündemdeyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın ikiyüzlülüğüne dair dikkati çeken bir noktaya değindi. 23 Kasım'da Avrupa Parlamentosu tarafından 'propaganda' kararlarının alındığını ve bu kararda tehditkar ifadelerin yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, Avrupa'nın bölge üzerinde oynamak istediği oyunu birkaç cümle içinde özetledi.

Yeni Şafak
15:26 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:38 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye ile müzakereler durdurulmalı' kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarpıcı tespitlerini açıkladı. Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye karşı ikiyüzlü tavır içinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, 23 Kasım'da AP tarafından alınan kararı örnek gösterdi.



Avrupa Parlamentosu'nun "Propagandaya karşı Avrupa Birliği stratejik iletişime" dair aldığı kararda, "Nefret, şiddet ve savaşın kışkırtılması ifade özgürlüğü kılıfına saklanamaz" ifadesinin yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı, "Bu karar Avrupa Birliği tarafından bize dayattıklarının tam tersi tespitlerle dolu. Avrupa Parlamentosu konu kendi çıkarları olunca ne kadar tehditkar olduğunu ortaya koymuştur. Herkese, özellikle Avrupa Birliği ile ilişkimizde ahkam kesenlere bu kararı alıp ibretle okumalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.



Avrupa Parlamentosu'ndaki ikiyüzlü tavra dikkati çeken Cumhurbaşkanı, "Sizde olunca kılıfa saklanıyor da bizde olunca siz niye buna kılıf uyduruyorsunuz? İşin ucu kendinize dokununca ölçüleriniz hemen nasıl değişiyor? Bu propagandaya karşı geliştirilecek stratejik ilim çalışmalarında savunmacı değil saldırgan olunması isteniyor. Kim diyor bunu? Avrupa" dedi.



"Bütün bu propagandalar Rusya'ya yönelik"


Avrupa'nın kararının altında yatan sebebi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oynanmak isteyen oyunu şu sözlerle özetledi:



  • "Bütün bu sert tavsiyelerin sebebi AB'nin gerçekleri çarpıtmayı, üye ülkeleri bölmeyi, kuzeydeki ortaklarıyla aralarındaki işbirliğini parçalamayı, birlik değerlerini zayıflatmayı amaçlayan bir propaganda ile karşı karşıya bulunuyoruz. Tabii bütün bu propagandalar Rusya'ya yönelik."

"Siz kendinizi ciddiye almıyorsunuz ki"


Avrupa Parlamentosu'nun 23 Kasım'da alınan kararın ertesi gününde "Türkiye'yi sert kısıtlamalardan dolayı eleştirdiğini" hatırlatan Erdoğan, "Bu kararı ve o kararı alan parlamentoyu ciddiye almadığımızı söylediğimizde moralleri bozuluyor. Siz kendinizi ciddiye almıyorsunuz ki ben sizi ciddiye alayım" dedi.





#Recep Tayyip Erdoğan
#Avrupa Birliği
#Avrupa Parlamentosu
7 yıl önce