|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Huzursuzluk bitmeden OHAL kalkmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz ve İnsan Hakları Panelinde konuştu. Halkın darbecilere karşı kahramanca direndiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, "Hiç beklemedikleri bu tepki darbecilerin planlarını bozdu" dedi. OHAL'e ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı, terörle mücadele sona ermeden OHAL'in kalkmayacağını vurguladı.

Yeni Şafak
16:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 16:45 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz ve İnsan Hakları Panelinde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletimiz ölüm kusan silahları görünce saklanmak bir yana darbecilerin yakalarına yapıştı. Hiç beklemedikleri bu tepki darbecilerin planlarını bozdu. Onları yönlendirenlerin kontrolünü kaybetmelerine yol açtı.

15 Temmuz'un amacı milleti ve devleti topyekun esir almaktı.

15 Temmuz 1 dolara satın alınan taşeronlar aracılığıyla gerçekleştirilen bir işgal girişimidir.

Darbecilerin gösterdikleri vahşet ve döktükleri kan hainlerin asıl planını ortaya koymuştur.


Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de 657'dir. Bu kanunun da memur işçi ayrımı değil çalışanlar olarak değişmesi lazım.

Darbeciler başta olmak üzere terörist davaları ile ilgili taleplerle karşılaşıyoruz. Bu anlayış bizi üzüyor. Batı katillerin hakları ile ilgileniyor. Bu insan hakları anlayışını kabul etmiyoruz."

FETÖ elebaşının iadesi

"Amerika'ya FETÖ ile ilgili 85 koli teslim ettik ama bir netice alamadık.


Sadece ideolojik saplantıları ve siyasi ihtirasları sebebiyle dış dünyaya kendi ülkesini karalayan bir ana muhalefetin bulunmasının en büyük zaafımız olduğunu da huzurlarınızda itiraf etmek istiyorum. Darbecilere karşı değil, darbecilerin, teröristlere karşı değil, teröristlerin safında yer alan ana muhalefetimize en güzel cevabı, her seçim sandığında milletimiz veriyor."

"OHAL huzursuzluklar bitince kaldırılacak"

Bize şunu söylüyorlar: 'OHAL'i ne zaman kaldıracaksınız.' Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden, kimse bizden OHAL'i kaldırmamızı beklemesin.

Pazartesi Milli Güvenlik Kurulu'muz var. OHAL teklifimizi hükümete sunacağız. Bizim OHAL'e hala ihtiyacımız var.

"Bunların aldıkları maaş hak mı?"

TBMM'de 83 milletvekili aldı. Ülke kendinin zannetti. Hemen sokağa çağırdı. Şimdi birisi daha sokağa çağırdı. Sokağa çağırınca ne oldu? Kim kimi öldürdü? 53 tane Kürt kardeşimiz öldürüldü. Bunlar şimdi yurt dışına kaçtıkları zaman çok daha farklı anlatıyorlar olayı. Şu anda sözde milletvekili yurt dışında. Bunların aldıkları maaş hak mı?

"Hak ihlalleri geçmişlerinde var"

Bugün bize insan hakları konusunda eleştiri getiren muhalefet partisinin geçmişi ise hak ihlalini gerçekleştiren ve destek veren bir geçmiştir.

Bizde ayrımcılık yok, insan haklarının kadrini kıymetini bilen biziz.

Ankara'dan İstanbul'a devlet korumasında yürüyenlerin adalet, insan hakları, özgürlük konusunda söyledikleri sözlerinin karşılığı yoktur.

'Tek tip' vurgusu

Hapishanedeler ama gürbüz şekilde, takım elbiseleriyle geliyorlar. Amerika'ya bakıyorsunuz tek tip kıyafet var, bunu da görüyoruz."


#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli
7 yıl önce