|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya yaptırım çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya yaptırım uygulamaya davet ediyorum." dedi.

Yeni Şafak
17:56 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 21:25 - 12/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde Hollanda'nın skandal uygulamalarına sert tepkiler gösterdi. Erdoğan, "Uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya yaptırım uygulamaya davet ediyorum" dedi.



Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası hukukta büyükelçilikler, konsolosluklar kendi topraklarıdır o ülkelerin. Yani şu anda Hollanda'daki büyükelçilik de konsolosluk da bizim toprağımızdır. Düşünebiliyor musunuz, kapıyı açmıyorlar. İçeriden konsolosu dışarı çıkartmıyorlar ve Bakanımızı oraya göndermiyorlar. Bunu yapan kim? Hollanda. Kim bu? Avrupa Birliği üyesi. Senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar? Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler önce bunu öğrenin bunu." dedi.



"Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi ?"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarına seslendi.



Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:



  • "Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Gereğini nasıl yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Şu an Hollanda'daki vatandaşlarımız bizi ekranları başında izliyor. Almanya, Belçika, İskandinav ülkeleri izliyor. Hepsine sesleniyorum. Ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Türkiye düşmanlarına karşı, Cumhurbaşkanınıza düşmanlık yapanlara karşı orada ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Kullanacakları oyları nasıl değerlendireceklerini onlar çok iyi biliyorlar"


"Tüm uluslararası kuruluşları Hollanda'ya yaptırım uygulamaya davet ediyorum"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya karşı seslerini yükseltmeye hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum" diye konuştu.



Hollanda'dan Türkiye'ye ikiyüzlü talep!Murat Kekilli yurt dışı konserlerini iptal etti Çavuşoğlu: Hollanda büyükelçisi ülkemize giremez İsveç'ten Hollanda'ya ders olacak davet: Türklere kapımız açık!



#Erdoğan
7 yıl önce