|

Cumhurbaşkanı kırmızı çizgimiz

Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın yaptığı bazı görüşmelere tepki gösterdi. Davutoğlu, “AK Parti için Cumhurbaşkanımız kırmızı çizgidir. Aramızdaki hukuku bilmeyen işgüzarları asla ciddiye almam” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 01:34 - 24/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Almanya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın önceki gün İstanbul'da yaptığı açıklama ve görüşme programına tepki gösterdi.



Davutoğlu, “Terörü teşvik dünyanın her yerinde suç sayılır. Sayın Biden'ın görüşme programını kim hazırladı, bilmiyorum ama Türkiye'de yaşananları tam olarak görmesini istemediği belli. İsterdim ki Biden şehit ailelerini de ziyaret etsin. Onlarla da


konuşup öyle değerlendirme yapmasını beklerdik” dedi.



ŞEHİT YAKINLARIYLA DA GÖRÜŞSÜN


Herkesin herkesle görüşebileceğini vurgulayan Davutoğlu, “Ama biz Sayın Biden'dan madem Türkiye'de yaşananlarla ilgili fikir sahibi olmak istiyor, PKK terörüne kurban verdiğimiz şehitlerimizin, sivil vatandaşlarımızın yakınlarıyla da görüşmesini beklerdik” diye konuştu.



YPG'NİN KARARGAHI KANDİL


Biden'ın, PKK ile PYD'nin bağı olduğunu düşünmediğini belirten sözlerine de tepki gösteren Başbakan, “PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin karargâhı Kandil. PYD, Suriye'de rejimle işbirliği yapan bir terör örgütüdür. DEAŞ'la mücadele etmesi onları meşru göstermez. Türkiye, Suriye sınırında bu oluşumları tehdit olarak gördüğü anda Kandil'e yaptığını onlara da yapar” dedi. Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin de şunları söyledi:



ONLARI ASLA CİDDİYE ALMAM


“Silahsızlanma olmadan yeni bir çözüm süreci olmaz. Kimse bizden silahlı gruplarla müzakere yapmamızı beklemesin.”


Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeterince sahip çıkılmadığı eleştirilerine ise “AK Parti için Cumhurbaşkanımız kırmızı çizgidir. Cumhurbaşkanı'na haksızlık yapıldığında hiçbir konuşmamda sessiz kalmadım. Aramızdaki hukuku bilmeyen


işgüzarlar olabilir. Onların eleştirilerini de tavsiyelerini de asla ciddiye almam” dedi.



#Davutoğlu
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#abd
8 yıl önce