|

Cumhurbaşkanı tüm planı bozdu

FETÖ'cü cuntacıların, darbe girişiminden bir gün önce Ankara Ostim’de bir evde toplantı yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik operasyonu planladıkları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’da alınması planlanmış ama Cumhurbaşkanı Marmaris’e gitmesi ihanet çetesinin tüm planlarını bozdu.

Yeni Şafak
08:37 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:55 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Kara Pilot Yarbay Murat Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak saldırıyla ilgili tüm detayları anlattı.
Kara Pilot Yarbay Murat Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak saldırıyla ilgili tüm detayları anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı vatan hainlerinin ihanet planları, kalkışmanın olduğu gece polisi ve vatandaşları tarayan helikopterlerin havalandığı Güvercinlik 1. Kara Havacılık Alayında Bakım Tabur Komutanı olan Yarbay Murat Bolat'ın itiraflarından çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak saldırıyla ilgili tüm detayları anlatan Bolat, ilk etapta 16 Temmuz 03.00'da başlaması planlanan kalkışmanın ardından yapılacakları tek tek anlattı. FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Bolat'ın ifadesindeki ihanet planı şöyle:


Cumhurbaşkanının İstanbul'da alınması planlanmış ama Erdoğan Marmaris'e gidince bu plan bozulmuş. Plana göre İstanbul'da Cumhurbaşkanını SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip belliymiş. Ama Cumhurbaşkanı Marmaris'e gidince bu plan değişmemiş. Yeni planı ise odada bulunanlar şu şekilde sıraladı; SAT/SAS komandoları İstanbul'daki kışlalarından silah depolarındar silah çaldıktan sonra 4. Kara Havacılık Skorsky'leri ile İzmir Çiğli'ye gidecek. 3. Kara Havacılık Alayı'ndan 3 Cougar personel taşıyan helikopter de bu ekiple Çiğli'de buluşacak, ayrıca Çiğli'deki Cougar da bu ekibe dahil olacak. Yani 3 Skorksy ve 6 Cougar ile bir filo oluşacak. Yani 80-90 kişilik bir güç ile Cumhurbaşkanını almaya gidilecek. Kaldığı otelden bir şekilde rehin alanan Cumhurbaşkanı Milas üzerinden Çiğli'ye getirilecek. Koordinatlar Amerika'dan

#Fetullahçı Terör Örgütü
#15 Temmuz
#Murat Bolat
#SAT
#SAS
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce