|

Cunta alayı

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görev yapan 283 asker gözaltına alındı. Aralarında rütbelilerin de bulunduğu üniformalı teröristler, 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’yı kaçırdıktan sonra TRT binasını basıp silah zoruyla bildiri okutmuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:29 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 283 askerin, “15 Temmuz'da, TRT'nin Oran'da bulunan tesislerini 'DAEŞ geliyor' diye bastıkları, yayını keserek sözde bildiriyi okuttukları” ve “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları” iddiasıyla gözaltına alındıkları ifade edildi.



SİLAH ZORUYLA OKUTTULAR


300 kişilik gözaltı listesi ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na gelen ekipler, listede isimleri olan askerleri gözaltına aldı. Listede Cumhurbaşkanlığı Genel Sekteri Fahri Kasırga'yı kaçıran cuntacıların isimleri de yer aldı. Yine TRT'yi basan ve spikere silah zoruyla cunta bildirisi okutan teröristler hakkında da gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Ekipler tarafından gözaltına alınan asker, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerle Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelede Şube Müdürlüğüne götürüldü.



RÜTBELİLER DE VAR


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında rütbelilerin de bulunduğu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli 283 asker, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince, otobüslerle Çankaya Köşkü'nden Polis Akademisi'nin Anıttepe'deki yerleşkesine getirildi.



KASIRGA'YI KAÇIRDILAR


Yoğun güvenlik önlemi altında getirilen askerlerin, yerleşke içindeki halı sahada ikişerli olarak sırt sırta, elleri arkalarından kelepçeli oturtulduğu görüldü. Gözaltına alınan askerlerin, “15 Temmuz'da, TRT'nin Oran'da bulunan tesislerini 'DAEŞ geliyor' diye bastıkları, yayını keserek sözde bildiriyi okuttukları” ve “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları” iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.



BİRLİKLERİ TERK ETMEYİN


Bu arada devam eden soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın talimatı ile askeri birliklere “birlikleri terk etmeyin” talimatı verildiği öğrenildi. Cuntaya destek veren askerlerin ayıklanması için bu talimatın verildiği, operasyonların artarak devam edeceği öğrenildi.


#Muhafız Alayı
#Fahri Kasırga
8 yıl önce