|

Cuntacıların dahi eşleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan 105 üst düzey rütbedeki cuntacının eşleri dahi çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Soruları çalınan KPSS soruşturmasında şüpheli olan ve geçtiğimiz hafta gözaltına alınan cuntacıların soru hırsızı eşlerinin sorguları devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan 105 üst düzey rütbedeki cuntacının eşlerinin, soruları çalınan KPSS'ye ilişkin soruşturmada şüpheli olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 84 şüpheli arasında 15 Temmuz'da Ankara Emniyeti ve MİT'i helikopterle tarayan cuntacı Pilot Binbaşı Sadullah Abra'nın eşi R. Abra'nın da olduğu öğrenildi. Öğretmen olan R. Abra'nın da operasyon öncesine kadar hala Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalıştığı belirlendi. R. Abra'nın 2010 KPSS Eğitimi Bilimleri alanında 120 sorunun 111'ine doğru yanıt verdiği ifade edildi.



SUİKAST TİMİNDE YER ALDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı almak için Marmaris'te kaldığı otele giden suikast timinde yer alan Haldun Gülmez'in eşinin de gözaltına alındığı belirtildi. K. Gülmez'in de “dahiler” arasında yer aldığı ve Eğitim Bilimleri'nde 110 doğru yaptığı öğrenildi. 2010 KPSS'de 120 soruda 105 doğrunun altına inmeyen şüpheliler, soruların FETÖ tarafından kendilerine dağıtıldığını kabul etmedi. Şüphelilerden biri ise soruları cuntacı eşinin kendine getirdiğini itiraf etti. Sınavdan birkaç gün önce gelen soruları ezberlediğini söyleyen şüpheli, soruların aynısının sınavda çıktığını gördüğünü kaydetti. Şüphelilerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


#KPSS soruşturması
#FETÖ
7 yıl önce