|

DAEŞ bombalandı

Kilis’te DAEŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucu bir askerin şehit edilmesi bir askerin de kaybolmasının ardından Diyarbakır’da konuşlu olan 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan savaş uçakları, ateşin açıldığı bölgeleri bombaladı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:44 - 2/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Suriye topraklarından Kilis'te bulunan askerlere ateş açılarak piyade er Yusuf Beylem'in şehit edilmesinin ardından Diyarbakır'da konuşlu olan 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları, ateşin açıldığı bölgeleri bombaladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli unsurlara yapılan saldırının ardından Diyarbakır'da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ateşin açıldığı bölgede verilen koordinatları bombaladı. Türk savaş uçaklarının belirlenen hedefleri vurup üslerine sorunsuz bir şekilde döndüğü belirtildi.



HAVADAN KONTROL


Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden sürekli olarak Suriye topraklarının havadan kontrol altında tutulduğu belirtildi. Gündüz keşif uçuşları yapan savaş uçaklarının görüntülerinden derlenen istihbarat üzerine gece kalkan savaş uçaklarının belirlenen hedefleri vurarak üslerine döndüğü bildirildi. Suriye sınır hattında sürekli olarak Türk savaş uçaklarının keşif uçuşları yaptığı kaydedildi.



SINIR HATTINA TANK


Piyade er Yusuf Beylem'in şehit edildiği çatışmanın ardından kaybolan askerin bulunması için başlatılan operasyon da sürdürülüyor. Askerlerin üzerine ateş açılan DAEŞ'in kontrolündeki bölgedeki sınır hattı tanklar ile kapatıldı. Sınır hattında tanklar konuşlandırılırken, namlularının ise Suriye'ye çevrilmiş durumda olduğu görüldü. Bir askerin şehit olduğu, bir askerin de kaybolduğu olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bölgeye ilk olarak kaçakçıların yaklaştığı, bu gruba müdahale edilmesinin ardından ağır silahlı 7-8 kişilik bir DAEŞ grubunun üç nöbetçi askere ateş açtığı anlaşıldı. İrtibat kurulamayan askerin de DAEŞ tarafından kaçırıldığı sanılıyor. Bu arada 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nu ziyaret etti. Huduti ve beraberindeki askeri yetkililer, ilk olarak 2. Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası'nda incelemelerde bulundu.


#8. Ana Jet Üssü
#Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası
#daeş
9 yıl önce