|

DAEŞ'in sanal kasası

Savunma Sanayii Müsteşarlığı iştiraklerinden Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ'nin (STM) Genel Müdürü Davut Yılmaz, DAEŞ'in yakın zamanda, internetin yeraltı dünyası olarak da bilinen 'Dark Web'de, sanal para birimi Bitcoin üzerinden yardım toplamaya başladığını belirtti.

Yeni Şafak
06:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:39 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Paris'teki son terör saldırılarında ve başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin teknolojik imkanları kullanması, siber kabiliyetleri ve sosyal medyadaki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz “DAEŞ' yakın zamanda, internetin yeraltı dünyası olarak da bilinen 'Dark Web'de, daha çok uyuşturucu ve silah kaçakçılarının kullandığı sanal para birimi Bitcoin üzerinden yardım toplamaya başladı ve bu amaçla Bitcoin'in nasıl kullanılacağını anlatan rehberler yayınladı. İleride DAEŞ'in Bitcoin'i illegal işler için kullandığını görmek sürpriz olmayacak” dedi.



TERÖRÜ FİNANSE EDİYOR


Davut Yılmaz siber suçları, terörizmi finanse eden bir mekanizma olarak en çok kullanan örgütün Boko Haram olduğunu söyledi. Türkiye'de de pek çok kişinin karşılaştığı, Nijerya kaynaklı 'yüklü miktardaki parayı transfer etme konusunda yardımcı olma' içerikli maillerin arkasında Yılmaz büyük oranda Boko Haram olduğunu söyledi. Yılmaz örgütün bu yolla özelikle Afrika'da bu olaydan çok para kazandığını söyledi.


#daeş
#Bitcoin
#siber suçlar
8 yıl önce