|

DAİŞ’in de inine gireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölücü örgüte operasyonlarımız kesintisiz devam edecek. DAİŞ’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta bunun için varız, Başika’da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Buradan söylüyorum. DAİŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız” ifadelerini kullandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2016 الإثنين
Güncelleme: 00:47 - 29/08/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sınırlarımız içinde ve yakınında hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur, olmayacaktır. Bölücü örgüte yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir. DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta bunun için varız, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Buradan söylüyorum. DAİŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız” dedi.



NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR


Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik” mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz namert de boy eğer miyiz? Eğmedik eğmeyeceğiz. 4 yıl önce Ramazan Bayramının 2.günü PKK bombalı araçla saldırmış, 10 vatandaş şehit etmişti. 8 gün önce DAİŞ saldırdı, Gaziantep boyun eğdi mi? Onlar şehit oldu. Buradan söylüyorum. DAİŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız” dedi.





MECLİS'TEN İDAM TALEBİ GELİRSE İMZALARIM


“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları ile konuşmasına devam eden Erdoğan, “Gaziantep 20 Ağustos'ta terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. 14 yaşındaki bir çocuğu intihar eylemcisi olarak kullanıp can aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Saldırıda vefat edenlerin yakınları ile birlikte tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Bir çocuğu kullanarak, masumları katledenler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Milletin idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek merci TBMM'dir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz. Sizin bu talebinizi ilettim ve buradan tekrar iletiyorum. Ben düşüncemi söylüyorum. Bir taraftan darbede 241 vatandaş, burada 54, diğer tarafta 16, öldürülecek. Öldürenler ellerini kollarını sallaya sallaya gezecekler. Bütün dünyada idam hala var. Kara Avrupası hariç.” şeklinde konuştu.



GAZİANTEP HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİ


Gazianteplilerin hiçbir zaman teröre boyun eğmediğini belirten Erdoğan, “Akdere Mahallesindeki kınada kan dökenler, eğer bu şekilde Gazianteplilere baş eğdireceklerini sanıyorsa yanılıyorlar. Gaziantepliler burada, siz neredesiniz. Şehirdeki Suriyeliler burada, bombalı saldırıdaki mahallemizdeki etkin köken ve meşrebine bakarak tahrik edeceğini sananlar bir kez daha hüsrana uğradılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Gaziantep bunun en güzel örneğidir” ifadelerini kulandı.



CERABLUS'A DÖNMEK İSTEYENLERE DESTEK


Cerablus'taki operasyonu da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cerablus ne oldu. Karkamış'a sürekli saldırdılar. Artık yetti dedik. Cerablus'un sahipleri yerleşmeye başladı. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz. ÖSÖ ye her türlü desteği verdik. Onlar da gereğini yaptılar. Sizler eğilmediniz, tanklar, helikopterler size boy eğdiremedi, 241 şehit 2 bin 194 yaralımız oldu ama durmadınız. Ama o köprü 15 Temmuz Şehitler köprüsü oldu. Kardeşlerim bu millet zaten gaziydi. Burası Gaziantep, namerde boy eğer miyiz? Eğmedik, eğmeyeceğiz. 4 yıl önce Ramazan Bayramının 2. günü PKK bombalı araçla saldırmış 10 vatandaş şehit etmişti, 8 gün önce DAEŞ saldırdı. Ancak Gaziantep boyun eğdi mi, onlar şehit oldu. Buradan söylüyorum. DAEŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız” diye konuştu.



FETÖ'CÜLERİ POLİS VE SAVCILARA İHBAR EDİN


FETÖ ile mücadelenin de aralıksız devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum; eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa, artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum; bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin gereğini yapalım.” çağrısında bulundu.



TSK VE EMNİYET'TEN TEMİZLENECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün TSK ve Emniyet içindeki unsurlarının da temizleneceğini söyledi. Erdoğan “Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azıklık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenencek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız.” ifadelerini kullandı.



Çocuklar karşıladı




Havalimanında çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Cumhurbaşkanı, Gaziantep'te önce valiliği ziyaret etti ve vali Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Erdoğan, valilikte tören mangası ile karşılandı. Karşılamanın ardından Erdoğan ve beraberindekiler Vali Ali Yerlikaya ile birlikte makam odasına geçti. Erdoğan ardından, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Erdoğan'ı valilik ziyaretinin ardından belediyeye gelişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve bir grup çocuk karşıladı. Ziyarette Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.



Şehitlere mevlit




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep saldırısında ölenler için Ulu Cami'nde okutulan mevlit programına katıldı. Mevlit programına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Nurettin-Besna Akdoğan'ın çiftinin kına gecesinde bombalı saldırının düzenlendiği Gaziantep'te programına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı bakanlar ile birlikte Ulucami'ye gitti.





Camide terör saldırısında ölenler anısına okunan mevlite katılan Erdoğan ve beraberindekilerin, patlamada ölen ve yaralananların yakınları ile de görüştüğü belirtildi. Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan, Gaziantep'te gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden kişilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.



Güvenlik tedbirlerini Aksakallı denetledi




Suriye'de Halep'in Cerablus kentinde DAİŞ'i temizlemek için düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonu için bölgede bulunan Korgeneral Zekai Aksakallı, Gaziantep Havalimanı'na gelerek, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için alınan güvenlik tedbirlerini denetledi. Bordo bereliler eşliğinde havalimanına gelen Aksakallı, Cumhurbaşkanlığı korumaları ile yaptığı görüşmelerin ardından havalimanından ayrıldı. Korgeneral Aksakallı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçiş güzergahı ve programda yer alan bölgelerdeki


önlemleri de denetlediği öğrenildi.



#DAİŞ
#Cerablus
#PYD
٪d سنوات قبل