|

Darbeci amiral ByLock’çu çıktı

Darbe girişimine ilişkin tutuklanan Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki 23 şüpheliden, Tümamiral Hakan Üstem’in de aralarında olduğu 10’unun, ByLock’u kullandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:56 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Hakan Üstem
Hakan Üstem

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki 23 şüpheliden 10'unun, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 2 bin 400 cuntacı asker cezaevine gönderildi. Bunların arasında, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli 23 şüpheli de yer alıyor. Söz konusu şüphelilerin HTS kayıtları, banka hesapları ve dijital verilerini mercek altına alan savcılık, önemli bir bilgiye ulaştı.



10 ŞÜPHELİ DE BULUNDU LİSTEDE


23 şüpheliden 10'unun FETÖ'nün kripto haberleşle programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki darbecilerin 15 Temmuz gecesi de haberleşmeyi ByLock üzerinden sağladığı, talimatların da buradan iletildiği belirtildi.



KRİTİK İKİ İSİM DE LİSTEDE


Soruşturmada tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem de ByLock kullananlar


arasında olduğu belirlendi. Odasında yapılan aramada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin ve Okluk Koyu'nun haritası çıkan Albay Süleyman Yarayan da kripto programı kullandığı belirlenen isimler arasında bulunuyor.



7 KRİPTO DAHA TUTUKLANDI


Öte yandan Sivas'ta “ByLock" kullanan 12 öğretim görevlisinden 7'si tutuklandı. Karabük'te, 7 müftülük personeli ile 4 İl Özel İdare çalışanı gözaltına alındı. Manisa'da da örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla iş adamı M.E.A'yı (60) gözaltına aldı.


#Hakan Üstem
#Sahil Güvenlik Komutanlığı
#ByLock
8 yıl önce