|

Darbeci polise tahliye

25 Aralık’ta kumpas davasında dönemin Mali Şube Nitelikli Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde ekip amiri olarak görev yapan Hüseyin Korkmaz hakkında tahliye kararı verildi. Korkmaz’a ait bir programda ‘Kabine’yi burada toplayacağız’ ifadeleri yer alıyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:41 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

25 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları iddia edilen aralarında Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 69 sanığın yargılanmasına dün devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada reddi hakim talepleri ile ilgili karar verilmediği için sadece sanıkların tutukluluk durumları değerlendirildi. Eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın cezeaevinde rahatsızlandığı için gelmediği duruşmada savcı Yavuz Pehlivan tüm sanıklar hakkında tutukluluğun devamı yönünde mütaala verdi.



KABİNEYİ BURADA TOPLAYACAĞIZ DEMİŞTİ


Mahkeme ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Nitelikli Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde ekip amiri olarak görev yapan Hüseyin Korkmaz hakkında dosya kapsamı, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre dikkate alınarak mağduriyete sebebiyet verilmemesi gerekçe gösterilerek tahliyesine karar verildi. Karar üye hakim Hacı İbrahim Gözükara'nın karşı oyuyla oy çokluğuyla verildi. Korkmaz'ın kullanımda olan bilgisayarda yapılan incelemede ise 'Spark' adlı program bulundu. Programın içerisinde ise 'Kabineyi burada toplayacağız' ifadeleri yer alıyordu. Sanıklar Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, 1 ve 2 numaralı şüpheliler Fethullah Gülen ve Sinan Dursun'un gıyabi tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.


#25 Aralık soruşturması
#Nitelikli Dolandırıcılık
#kumpas davası
8 yıl önce