|

Darbecinin eşi duruşma salonunun krokisini çizerken yakalandı

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin ikisi firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Sanıklardan eski albay Cenk Bahadır Avcı'nın eşi E.D.A'nın duruşma salonunun krokisini çizdiği fark edildi ve krokiye el konuldu.

Yeni Şafak
15:42 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:33 - 28/08/2017 Pazartesi
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin ikisi firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanması sürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin ikisi firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanması sürüyor.
Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (
) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin ikisi firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşması sürüyor.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden eski astsubay Erkan Çıtak'a esas hakkındaki savunması için söz verildi.

Darbe girişimden önce telefonlarının sürekli açık tutulması yönünde uyarı yapıldığını belirten Çıtak, bunun sık sık yapılan bir uyarı olduğunu iddia etti.

Sanıklardan MAK ekibinin komutanı eski binbaşı Taner Berber'in telefonlarını toplattırdığını ifade eden Çıtak, "Taner Binbaşı, görevin bir terörist elebaşının yakalanması olduğunu söyledi. Operasyonu Özel Kuvvetler ekibinin yapacağını bizim de onların güvenliğini alacağımızı anlattı." dedi.

"Arama kurtarma personellerinin terörist elebaşının alınmasıyla görevlendirilmesi yadırganabilir." diyen sanık, bu tür operasyonları başarabilecek kabiliyette olduklarını ve meskun mahaldeki operasyonlara kendilerinin de katılacağına dair haberler aldıklarını öne sürdü.

Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde suikast girişimini planladığı ve yönettiği belirtilen sanıklardan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'i gördüğünü anlatan Çıtak, şöyle devam etti:

"Sönmezateş'i ilk kez canlı gördüm. Daha önce fotoğraflarda görmüştüm. Üstçavuş olarak general rütbesindeki birisiyle göreve çıkacağım için gurur duydum. 5 yıllık görev süremde çok nadir olarak bir generalle yan yana geldim. Elimi sıksa 3 gün elimi yıkamam."

Çıtak, helikoptere makineli tüfeklerde kullanılmak üzere 15 bin mermiyi kendisinin koyduğunu kabul ederek, bu kadar çok mühimmatı kendi inisiyatifiyle aldığını ileri sürdü.

  • Sanık yakını salonun krokisini çizdi
  • Bu arada Çıtak esas hakkında savunmalarını yaptığı sırada bir jandarma görevlisi, dönemin Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı eski albay Cenk Bahadır Avcı'nın eşi E.D.A'nın duruşma salonunun krokisini çizdiğini fark etti.
  • Jandarma görevlisinin bildirmesi üzerine duruşmaya verilen arada, sanık yakını E.D.A'nın çizdiği krokiye polis tarafından el konuldu. Mahkeme Başkanına konuyla ilgili bilgi verileceği ve mahkeme talimatı doğrultusunda E.D.A'ya işlem yapılıp yapılmayacağına karar verileceği belirtildi.

Krokide mahkemedeki oturma düzeni ile salondaki giriş çıkış kapıları gibi detayların yer aldığı öğrenildi.

Duruşmaya sanıkların esas hakkındaki savunmalarıyla devam ediliyor.

#FETÖ
#Darbe
7 yıl önce