|

Davutoğlu cenazede propagandaya izin vermedi

DHKP/C üyesi Günay Özarslan'ın cenazesinde yaşanabilecek olası bir propagandaya Başbakan Davutoğlu engel oldu. Örgütün cenaze törenlerinde silahlı kişilerin görüntüsüne izin vermeyeceği mesajını veren Başbakan Davutoğlu cenaze töreni için, "Üniforma ve silah olmazsa cenaze olur" dedi.

Yeni Şafak
10:52 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:21 - 29/07/2015 Çarşamba
Diğer

İstanbul'da 24 Temmuz günü gerçekleştirilen operasyonda hayatını kaybeden DHKP/C üyesi Günay Özarslan'ın cenaze törenine güvenlik önlemleri nedeniyle 'şartlı izin' verildi. Örgüt üyeleri cenaze törenini flamalar, üniformalar ile yapmak isteyince, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e, "Bayrak, üniforma, silah olmazsa; cenaze töreni olur" mesajı verdiği öğrenildi.



Milliyet'in haberine göre, terör operasyonlarında hayatını kaybeden DHKP/C üyesi Günay Özarslan'ın cenazesini örgüt üyeleri tören ile kaldırmak istedi. Ancak Başbakan Davutoğlu, yaşanacak gerginlik ve olası görüntülerden dolayı, cenaze töreninin "üniformasız ve silahsız" olması şartıyla izin verdi.



Cenaze töreni öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal aracılığıyla Davutoğlu ile pazar gecesi temas sağladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “21 Temmuz günü cenaze töreninde MLKP'lilerin silahlı görüntüleri, devletin varlığını sorgulatıyor. Aynı görüntülere izin vermeyeceğim. Bayrak, üniforma, silah olmazsa; cenaze töreni olur" mesajı verdiği öğrenildi. Bunun üzerine Gazi Cemevi'nin dedesi ile hem Ağbaba hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ayrı ayrı temas kurdu. Devletin tepesinden üniformasız, bayraksız ve cemevi dedesinin önderliğindeki korteje olur çıktı.


#Ahmet Davutoğlu
#Günay Özarslan
9 yıl önce