|

Davutoğlu cuma namazını bu kez Batı’da kılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Manisa'ya gidecek. Manisa'da cuma namazı kılacak olan Davutoğlu, AK Parti'li belediyeleri ziyaret edecek, bazı tesislerin toplu açılış törenine katılacak.

Yeni Şafak
08:27 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:40 - 24/03/2016 Perşembe
Diğer

Hükümet terör operasyonlarının ardından bölgenin rehabilitasyonu için eylem planını hayata geçirirken, Davutoğlu da programı elverdikçe her cuma günü bölgede olacağını açıklamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kapsamda Mardin, Silopi, Van ve Bingöl gibi illere giderek, bölge halkına “Yalnız değilsiniz” mesajı vermişti.



Habertürk'te yer alan habere göre Davutoğlu, bu hafta cuma namazını bir Batı ilinde kılmaya karar verdi. Terör operasyonlarında verilen şehitler ve özellikle HDP'liler bağlamında tartışılan dokunulmazlıklar, Batı'da milliyetçi muhafazakâr seçmenin önemli gündem maddelerinden biri. Davutoğlu'nun bu hassasiyeti dikkate aldığı ifade edildi.



Manisa, milliyetçi muhafazakâr seçmenin etkili olduğu bir seçim bölgesi. Manisa'da büyükşehir belediyesi MHP'de bulunuyor. Manisa'nın 9 milletvekilinden 5'i ise AK Parti'nin elinde.



#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Manisa
#AK Parti
8 yıl önce