|

Davutoğlu: HDP sözcüleri hesabını verecek

İki polisin Ceylanpınar'da gece uyurken, enselerinden vurularak şehit edilmesini hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu "TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce onun hesabını versinler, verecekler" dedi. Operasyonalara 23 Temmuz'daki Güvenlik Zirevesi'nde karar verildiğini söyleyen Davutoğlu hedefin piyonlar değil arkadaki şahların ve vezirlerin olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak
11:54 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:05 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kutuplaşma siyasetine karşı, dışlama siyasetine karşı biz birleştirme, uzlaştırma siyasetini takip etmeye devam edeceğiz. Çünkü milletimiz bunu istedi" dedi.



Davutoğlu, "Milletimiz siyasi partilere bir araya gelin, konuşun dedi. Bu dönem gösterdi ki Cumhurbaşkanlığı makamı dışlanarak, izole edilerek Türkiye'de meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz" şeklinde konuştu.



Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Çok kritik bir dönemde, tarihi günlerde bir araya gelmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Türk demokrasi tarihi 30'lardan 40'lardan bugünlere, bir sarkacı temsil eder ve iki ucun birbirlerini desteklemek suretiyle çıkardığı krizlerle uğraşmak zorunda kalmıştır. 1950'lerin sonlarına doğru düzeni yok sayan bir cuntalaşma bir kaosa yol açtı. Otoriterleşme özgürlükler, kaos tekrar otoriterleşme sarkacı o günden bugüne devam eder.



Kutuplaşma siyasetine karşı, dışlama siyasetine karşı biz birleştirme, uzlaştırma siyasetini takip etmeye devam edeceğiz. Çünkü milletimiz bunu istedi. Milletimiz siyasi partilere bir araya gelin, konuşun dedi. Bu dönem gösterdi ki Cumhurbaşkanlığı makamı dışlanarak, izole edilerek Türkiye'de meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz.



"AK Parti bir hükümetsizlik dönemine izin vermeyecek
"


Bütün milletimizin önünde cereyan etti 7 Haziran'dan buyana olanlar. Önce kendi içimizde istişareler yaptık. Milletvekillerimiz ile tek tek görüştüm. Bir yol haritası belirledik ve kararlı bir şekilde uyguladık. AK Parti bir hükümetsizlik dönemine izin vermeyecek, açık bir tavır sergileyecek, Türkiye'nin kazanımlarını tehlikeye atacak gelişmelere izin vermeyecek, gerilim politikalarından yana olmayacak. Şimdi bakalım Meclis Başkanlığı seçiminde kendi adayımızı göstererek AK Partili bir arkadaşımız geldi. Bunu başardık.



Hükümet ortaklığı görüşmeleri konusunda sürdürdüğümüz açık, ilkeli tutumu bundan sonra da devam ettireceğiz. Ama bu AK Parti'nin kazanımlarından, ilkelerinden fedakarlık anlamına gelmez. Ama 13 yıllık birikimi ve rövanşist bir yaklaşım içinde olan kimseyle AK Parti herhangi bir şey konuşmaz. 13 yıllık kazanımlar varsa farklı görüşler de beyan edilerek muhafaza edilmek suretiyle Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama adına atılacak adımlar konusunda da uzlaşma kültürü içinde her türlü olumlu tavrı sergileriz.



"HDP sözcüleri hesabını verecekler
"


Türkiye de bu örgütü (DAEŞ) en başından itibaren tehdit olarak telakki etmiş, görmüş ve hiç kimsenin ilan etmediği günlerde, 10 Ekim 2013'te bu örgütü, terör örgütü olarak ilan ettik. Çünkü yaklaşan tehlikeyi görüyorduk.



İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken, enselerinden vurularak şehit edildiler. Hani dün şimdi hala TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce onun hesabını versinler, verecekler.





"Hedef şahlar, vezirler"


23 Temmuz günü bütün güvenlik birimlerini toplayıp bir Güvenlik Zirvesi yapma ihtiyacı hasıl olduğunda şunu gördük, birileri piyonları sahneye sürüyor. Onun üzerine karar verdik. Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef edilecek dedik ve o gece eş zamanlı olarak PKK'nın merkezlerine, DAEŞ'e ve DHKP-C'ye operasyon yapma kararı aldık.



"Cumhurbaşkanlığı makamına yine hakaret etmeye cüret ediyor
"


Şimdi haddini bilmez bu eş başkanlardan biri 'bütün bu oyunlar Saray gladyosunun eseridir' diyerek tekrar Cumhurbaşkanımıza hakaret, Cumhurbaşkanlığı makamına yine hakaret etmeye cüret ediyor. Buradan sesleniyorum; Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da anayasal sistem içerisinde yüce bir görev ifa etmektedirler. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız, terör gladyosunun.



Sizlere üç talimatım olacak birincisi teşkilatımız birinci göreviniz AK Parti teşkilatlarını ayakta tutmaktır. AK Parti kadroları Türkiye'nin em ücra köşesine kadar ulaşan örgütleniş bir yapıdır. Özellikle bu operasyon ve terör saldırılarından sonra bütün teşkilatlarımız ayakta olacak hiçbir aksaklık istemiyoruz. Onların girilmez dediği sokaklara gireceğiz. Şunu göstereceğiz AK Parti kadroları bu milletin yürüyen unsurlarıdır. Birçok saldırıya maruz kaldık AK Parti kadroları bu provokasyonlara gelmedi. İkincisi halkla temasları artıracaksınız. Buradan döner dönmez buradan aldığınız atmosferi halkla paylaşacaksınız. Hiçbir üyemizin böyle bir dönemde içine kapanmasına müsaade etmeyiz. Selamı yaygınlaştırarak bize oy versin vermesin herkese ulaşıp bu mesajı vermektir. STK'lar ile temaslarımızı artıracağız. Bu terör örgütü ve temsilcilerinin sanki Kürt kökenli vatandaşlarımızın mutlak temsilcisiymiş gibi davranmalarına izin vermeyeceğiz.



"Allah onlara rahmet eylesin
"


Şırnak'tan üç şehit haberi geldi Allah onlara rahmet eylesin. Bu mücadele ne olursa olsun Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı ayakta durmaya devam edeceğiz. Allah bu yürüyüşte hepimize yardımcı olsun.



#AK Parti Genel Başkanı
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#AK Parti
#canlı
9 yıl önce