|

Davutoğlu operasyondan hemen önce bunları söyledi

TSK, Azez'i kuşatan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin mevzilerini vurdu. Bu operasyonlardan hemen önce Başbakan Davutoğlu, PYD'nin bölge için tehdit olduğunu belirterek, "Kandil'de aldığımız tedbirleri Suriye'de alır, gereken tedbirleri uygulamakta hiçbir tereddüt göstermeyi​z" dedi. Ayrıca iki gün önce Suriye'de alınacak önlemlerle ilgili devletin zirvesiyle bir toplantı yaptıklarını da açıkladı.

Yeni Şafak
20:29 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:15 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İki gün önce, PYD'nin Azez'e saldırıları sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan kısa bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıya dair bilgi veren Başbakan, "PYD unsurları ile ve birtakım milislerle Azez'e saldırdıklarında gece saat 01.00'de bütün devlet zirvesi, Sayın Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımız, MİT Müsteşarımız hep beraber istişare etme ihtiyacı hissettik.

"
Azez'e nasıl sahip çıkarız, Türkiye ile Halep arasındaki koridoru nasıl diri tutarız"

diye. Biz bu kardeşlerimizi kaderine terk etmedik, etmeyeceğiz" dedi.





PYD'nin sınıra yakın bölgede askeri üssü geçirdiği saldırıdan iki gün sonra; bugün Rusya Azez'i ve Tel Rıfat'ı bombaladı. Saldırıda yaralanan 7 sivil tedavi için Türkiye'ye getirildi. Rusya'nın saldırısından birkaç saat sonra Erzincan'da konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, bombardımanlara tepki gösterdi. PYD'nin Suriye rejimi ve Rusya ile iş birliği içinde halkı hedef aldığını belirten Başbakan, "Terör örgütlerine yönelik Kandil'de aldığımız tedbirleri Suriye'de alır, gereken tedbirleri uygulamakta hiçbir tereddüt göstermeyiz" diye konuştu. Konuşmasının devamında, Türkiye sınırındaki Suriyeli vatandaşlara yapılan yardımın süreceğinin altını çizen Davutoğlu, "Nasıl kimseye sormadan, 2 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimizin yardımına koştuysak, şu anda kapımızda olan 60 bin Suriyeliyi de ortada bırakmayız" ifadelerini kullandı.



Davutoğlu'nun açıklamalarından sonra ilerleyen saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki PYD mevzilerini bombalamaya başladı. Türkiye sınırının hemen karşısındaki Suriye'nin Azez kasabasını kuşatan ve burada konuşlanan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin mevzilerin Fırtına obüsleri tarafından vuruldu.




#TSK
#Azez
#hava operasyonu
8 yıl önce