|

Davutoğlu'ndan 'çelik yelek' sorusuna muhteşem cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki polisin şehit olduğu Ceylanpınar'a yaptığı ziyarette belediye binasına kadar yürüdüğünü ve gazetecilerin "Başbakan'da çelik yelek mi var?" diye sorduklarını hatırlatarak, "Biz çelik yeleği taşımayız, biz milletimizin çelik yüreğine sığınırız" dedi.

Yeni Şafak
13:51 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:55 - 6/02/2016 Cumartesi
AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki polisin şehit olduğu Ceylanpınar'a yaptığı ziyarette belediye binasına kadar yürüdüğünü ve gazetecilerin "Başbakan'da çelik yelek mi var?" diye sorduklarını hatırlatarak, "Biz çelik yeleği taşımayız, biz milletimizin çelik yüreğine sığınırız" ifadesini kullandı.



"Milletin çelik yüreğine sığınırız"


AK Parti kadrolarına çok baskı yapıldığını anlatan Davutoğlu, teşkilatlarının meydanda cesurca ayakta olduğunu ve söz verdiği gibi her hafta sonu bir günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde geçireceğini aktardı.



Bazen güvenlik tedbiri gereğince "Sayın Başbakanım acaba biraz tedbirli mi olsak, gitmesek mi, dikkatli mi olsak" denildiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Benim vatandaşımın, benim kadrolarımın güvenli yürümediği yerde, ben de Ankara'da dahi güvenli olmam, güven hissetmem. Türkiye'nin her yeri güvenli olmadıkça bize uyku haramdır. Ceylanpınar'da iki polisimizin şehadetinden sonra gittiğimde belediye başkanımız her türlü baskıya, zulme direndi, kaç suikast atlattı. Dediler ki 'arabayla geçelim belediyeye kadar hala birtakım sıkıntılar olabilir.' Dedim ki 'Hayır, yürüyeceğim.' Halkın içinde yürümekten korkan bir lider, lider olamaz. Sonra gazeteciler sormuş, 'çelik yelek mi var Başbakan'ın üzerinde' diye. Biz çelik yeleği taşımayız, biz milletimizin çelik yüreğine sığınırız."


#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu
#çelik yelek sorusu
8 yıl önce