|

Dayanışmanın fotoğrafı

Başbakan Binali Yıldırım, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife ile görüştü. Çırağan Palace Kempinski'de, basın kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:49 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yıldırım, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife'ye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sergilediği dostluk ve dayanışma için teşekkürlerini iletti.



15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ


Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre,Yıldırım, Türkiye'yi ziyaret eden Bahreyn Kralı El Halife ile Çırağan Palace Kempinski'de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.



BAHREYN'E GÜVENLİK DESTEĞİ SÜRECEK


Devlet başkanı düzeyinde gerçekleşen ziyaretin, söz konusu desteğin en açık tezahürü olduğunu dile getiren Yıldırım, El Halife'ye, Bahreyn'in güvenliğine Türkiye'nin desteğinin daima süreceğini belirtti. Yıldırım, Türkiye'nin savunma sanayi dahil olmak üzere, ikili ilişkilerin her alanında iş birliğini geliştirme arzusunda olduğunu ifade etti.



DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ


El Halife ise Türkiye ile ilişkilere verdiklerini önemi vurgulayarak, yakın iş birliğini ve mevcut ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Çalışma ve Sosyal


Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da yer aldı.


#Binali Yıldırım
#İsa El Halife
#Bahreyn
8 yıl önce