|

DEAŞ bitme noktasında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm terör örgütlerinin inlerine girildiğini, güvenlik risklerinin bertaraf edilmekte olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 02:30 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Soylu, Araklı'da vatandaşlarla biraraya geldi.
İçişleri Bakanı Soylu, Araklı'da vatandaşlarla biraraya geldi.

Trabzon-Araklı’da konuşan Soylu, “Fırat Kalkanı ile DEAŞ’a karşı ciddi ve hem de kararlı bir mücadele gerçekleştirilmiş, ölümcül bir darbe indirilmiştir. Bu örgüt de bitme noktasına getirilmiştir” dedi.

Soylu şunları söyledi: “Suriye ve Irak topraklarında yaşananları, bir yandan Esed zulmünün, diğer yandan DEAŞ'ın katliamlarını, PKK’nın uzantılarını, YPG, PYD gibi örgütlerin faaliyetlerini ayrıca tekrar etmeye gerek yok. Elbette ki bu ortamın olumsuz getirileri, terörün ve göçün ülkemize olumsuz yansımaları oldu fakat Türkiye, bu çatışma ortamına komşu olmanın getirdiği riskleri başta kıymetli Cumhurbaşkanımızın liderliği olmak üzere hem köklü devlet tecrübesi hem de 2002’den beri sorumlu bir yönetim anlayışı gösteren AK Parti hükümetleriyle doğru bir şekilde yönetmeyi başarabilmiştir. Gerek uyuşturucu gerekse kaçakçılık operasyonlarıyla, terör operasyonlarıyla ülkemizdeki bütün ama bütün güvenlik birimleri tam bir teyakkuz halindedir. Dolayısıyla Türkiye, Ortadoğu’daki bu çatışma alanına komşu olmakla beraber aynı zamanda bir güvenlik ve huzur adası haline getirilmektedir. Dolayısıyla güvenlik birinci avantajımızdır.”

#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
7 yıl önce