|

Define avcısı surlarda yakalandı

Sultanahmet’teki bir gecekondudan Sultanahmet Camii’ne doğru tünel kazan define avcısı Hakan Ö. suçüstü yakalandı. Bizans dönemine ait 23 adet toprak küp, seramik parçalar ve sikkeler ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 06:01 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Define avcısı surlarda yakalandı
Define avcısı surlarda yakalandı

İstanbul Sultanahmet'teki tarihi surlarda kazı yapıldığını tespit eden İstanbul polisi, şüpheliye gece suçüstü yaptı. Bölgenin tarihi yapısına zarar veren kaçakçı H.Ö., aydınlatma sistemi ve kazı malzemeleri ile yakalandı. Şahsın üzerinde ve kazı yerinde yapılan aramalarda ise Bizans dönemine ait 23 adet küp, 2 adet sikke, seramik parçalar, kemer tokası ve eski dönemlere ait kalıntılar bulundu.



6 METRE TÜNEL AÇILMIŞ


İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanahmet'teki tarihi surlarda kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Sarışın, renkli gözlü ve İngilizce bilen bir polis bir süre turist gibi bölgede dolaşmaya başladı. Gece yapılan araştırmalarda bir evden kum çıkarıldığı anlaşılınca baskın yapıldı. İçeriye giren polis, evden 6 metre derinliğinde bir tünel açıldığını belirledi. Evin, Sultanahmet Camisi'nin altına kadar, ilerlediği anlaşıldı. Özel makinelerle adeta şantiyeye çevrilmiş olan yerdeki Hakan Ö., gözaltına alındı.





BİZANS DÖNEMİNE AİT


Bölgede, kaçakçı tarafından çıkartılan Bizans dönemine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Bizans dönemine ait 23 adet küp ve seramik parçalar, eski dönemlere ait kalıntılar, 2 adet Bizans dönemine ait sikke ve 1 adet kemer tokası bulundu. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.


#Sultanahmet
#Define
#Bizans
7 yıl önce