|

Dekan'dan pişkin tavır

Malatya İdare Mahkemesi'nin kararına aldırmayan Dekan Bayram Yıldız, araştırma görevlisi Neslihan Durak'ı yardımcı doçentliğe atamamakta ısrar ediyor.

Yeni Şafak
00:00 - 31/07/2000 Pazartesi
Güncelleme: 10:10 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T
Malatya İdare Mahkemesi'nin kararına aldırmayan Dekan Bayram Yıldız, araştırma görevlisi Neslihan Durak'ı yardımcı doçentliğe atamamakta ısrar ediyor.

Yardımcı doçentlik yabancı dil sınavında usulsüzlük yapıldığı mahkeme kararıyla tespit edilmesine rağmen, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Bayram Yıldız'ın araştırma görevlisi Neslinah Durak'ın atamasını yapmamakta direndiği belirtildi.

Mahkeme'yi dinlemedi

Bu arada araştırma görevlisi Neslihan Durak'ın , Yardımcı Doçentlik Sınavı'nda düşük not almasıyla ilgili olarak açılan davada yürütmeyi durdurma kararı veren Malatya İdare Mahkemesi söz konusu idari işlemin iptal edilmesini de hükme bağladığı öğrenildi.

17 Mayıs'ta sonuçlanan Mahmemede, Yardımcı Doçentlik Yabancı Dil Sınavı'nda Neslihan Durak'ın sınav kağıdı ile başarılı ve emsal olarak gösterilen bir başkasına ait sınav kağıdı arasında karşılaştırma yapılarak iki kağıt arasında fark olmadığı gerekçesiyle davacıya 70 puan takdir edildiği belirtildi.Mahkeme yabancı dil sınavında davacıya düşük not takdir edilerek başarısız sayılmasında eşitlik ilkesine, ölçme ve değerlendirme kurallarına ve hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemin iptal edilmesine, yargılama giderlerinin davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verdi.

Rektörlük de sessiz

Rektörlüğe bir dilekçe veren Durak'ın, Dekan Yıldız'ın bir aylık yasal sürenin dolmasına rağmen atamasını yapmamakta direndiğini ve bu nedenle cezalandırırılmasını istedi. Rektörlüğün mahkeme kararına rağmen Durak'ın atamasını yapmayan Dekan hakkında işlem yapmadığı ileri sürüldü.

Kadro ilan etmiyor

Hak ettiği halde Neslihan Durak'ın atamasını yapmayan Dekan Yıldız'ın Tarih bölümünde ihtiyaç olmasına rağmen kadro ilan etmediği de öğrenildi. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce tarafından Dekanlığa verilen bir dilekçede bölüme 6 yıldır hiç bir eleman alınmadığını, yetişen elemanların ise kaybedildiğine dikat çekildi.

Ceza vermek için uğraşıyor

Dekan Bayram Yıldız'ın kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun davranmadıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan Ayfer Can ve Gülçin Kapucu ismindeki öğrencilere, muhakkik raporunda ceza verilmesine gerek olmadığı belirtilmesine rağmen, uyarı cezası verdiği ileri sürüldü. Dekan Yardımcısı Doç. Murat Özmen'in ceza verilmesine gerek olmadığını ifade etmesine karşın, Dekan Yıldız'ın muhakkik raporunun sonuç kısmını değiştirdiği ve yasalara göre kurulda yer almaması gerektiği halde disiplin kurulu kararıyla öğrencilere uyarma cezası verildiği belirtildi.

--------------- imza ve tarih ----------------


  --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce