|

Dellileri çöpe atan FETÖ'cüye 22,5 yıl hapis istemi

Erzurum'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada gözaltına alınmadan önce delilleri yok etmeye çalışırken görüntüleri ortaya çıkan, örgüt elebaşı Gülen ile görüşmek üzere ABD'ye gittiği belirlenen ve "Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi imamı" olduğu öne sürülen eski öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tanç'ın FETÖ operasyonları başladığı günlerde aceleyle çöpe attığı delilin de bir flaş bellek olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
14:18 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:35 - 29/07/2017 Cumartesi
AA
Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç, delilleri çöpe atarken görüntülenmişti.
Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç, delilleri çöpe atarken görüntülenmişti.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınmadan önce delilleri yok etmeye çalışırken görüntüleri ortaya çıkan, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmek üzere ABD'ye gittiği belirlenen ve örgütün eski "Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi imamı" olduğu ileri sürülen eski öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç'a, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Evinde FETÖ'nün fotoğrafları bulundu

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından örgüt yöneticiliği ile suçlanarak tutuklanan eski Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanç hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 25 sayfalık iddianamede, sanığın evindeki aramada bir kitabın giriş kapağının altına yapıştırılmış, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait 2 fotoğraf ele geçirildiği bildirildi.

Çöpe USB atmıştı
Gözaltına alınmadan önce bazı delilleri çöp kutusuna

atarak yok etmeye çalıştığı belirtilen sanığın iş yerinde Gülen'e ait ses kayıtları, kitaplar, "Fetullah Gülen samimi" yazılı gazete parçası ve Gülen imzalı olan ve Tanç'a yazılan mektubun ele geçirildiği anlatılan iddianamede, Tanç'ın delilleri attığı çöp kutusundaki aramada ise üzerinde "Yeni Ümit İlimler ve Kültür Dergisi" ibareleri yazılı metal görünümlü USB ele ele geçirildiği aktarıldı.
#FETÖ
#Erzurum
7 yıl önce