|

Demirtaş Cizre'nin temizlenmesinden rahatsız oldu

Cizre'de terör operasyonlarının başarılı bir şekilde sonlandırmasının ardından, HDP Eş Başkanı Demirtaş "savaş suçu işlendiği" iddiasını sürdürdü. "Halkın katledildiğini" savunan Demirtaş, PKK'nın sivilleri hedef alan saldırıları yerine, hükümetin Aylan bebek politikasına göndermede bulunarak, "İç savaşı körüklüyorlar" diye konuştu.

Yeni Şafak
06:40 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 04:50 - 12/02/2016 Cuma
Diğer

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada "Cizre'de savaş suçu işlendiğini" iddia etti. Terör operasyonlarını değerlendirirken, "halkın katledildiğini" savunan Demirtaş, "Cenazeler çürütülüyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da hedef alan Demirtaş, "Dava söylemini bırakıp bütün gerici odaklarla en gerici koalisyonu geliştirmiştir. Bin yıllık kardeşlik diye şiirler dizdikleri Kürtlere karşı, altın tuvaletlerde bilmem ne yapan Suudi Kral bunların ittifakı olacak" ifadelerini kullandı.



PKK'nın yaptığı kanlı eylemlere, sivilleri hedef alan saldırılara tepki göstermeyen Demirtaş, sözlerini hükümeti eleştirerek sonlandırdı: "Türkiye artık bir iç savaşa sürüklensin diye ha bire körüklüyorlar. Mülteci pazarlığına bakın, utanç verici. Aylan bebek ve onun gibi yüzlercesi hükümetin yol vermesi ile orada denize açıldı. Denizlere sürdüler, cesetlerin ortaya çıkması için uğraştılar ki AB gelip Ankara'da pazarlığa oturmak zorunda kalsın.”



İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün yaptığı açıklamada Cizre'de operasyonların başarılı bir şekilde sonuçlandığını, ancak sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceğini belirtmişti.




#HDP
#Selahattin Demirtaş
#terör operasyonları
8 yıl önce