|

Demirtaş’ın kulağını kim çekti

Terörü açıkça kınamadığı için tepki çeken HDP Eşbaşkanı Demirtaş, üslubunu yumuşattı. “Koşullar ne olursa olsun şiddete, silaha karşı çıkmalıyız” diyen Demirtaş, araç yakılmasını tasvip etmediklerini belirtti. Demirtaş, Bahçeli dahil herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:37 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis'teki toplantı salonunda, bazı illerden gelen esnaf ve sanatkar odaları birliklerinin başkanlarıyla bir araya geldi.


Demirtaş, barışın cesaret istediğini, cesur olunması gerektiğini belirterek, “Koşullar ne olursa olsun şiddete, silaha karşı çıkmamız gerekiyor. Hep birlikte, ülke olarak, 'Ülkemizde kan, gözyaşı, çatışma istemiyoruz, çözüm istiyoruz' dediğimiz zaman herkes sözümüzü dinlemek zorunda olur. Silahlar konuştu diye siviller susarsa bizler şiddetin hakim olmasına yol açmış oluruz” ifadesini kullandı.



ARAÇ YAKMA DOĞRU DEĞİL


Yitirilen her canın bu ülkenin evladı olduğunu belirten Demirtaş, “Zaman zaman bölgeden araç, işyeri ve iş makinesi yakma haberleri de alıyoruz. Bunların hiçbirini asla doğru bulmadığımızı, tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz” dedi. Bu durumdan çıkışın tek yolunun müzakere olduğunu savunan Demirtaş, “Her gün canlarımız gidiyor. Erken seçim kararı alınsa da bizim derhal müzakereye, masaya tarafları döndürecek bir siyasi irade göstermemiz lazım” dedi.



KAPIMIZ HERKESE AÇIK


Bir soru üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile önümüzdeki hafta biraraya geleceklerini belirten Demirtaş, “Daha günü, saati belli olmadı ama. Siyasetçiler bugünlerde konuşmayacaklarsa, birbirleriyle diyalog kurmayacaklarsa bir daha mümkünse ilelebet konuşmasınlar. Biz diyaloğa açığız. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli dahil olmak üzere, bizi yok sayanlar bile dahil olmak üzere bizim kapılarımız barış için herkese açıktır. Biz de barış için bütün kapılara gideriz” karşılığını verdi.



ELÇİLERLE GÖRÜŞME


Öte yandan, partiden yapılan yazılı açıklamada, HDP Eşbaşkanları Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın 29 Temmuz'da İran, önceki gün ABD ve İngiltere ile dün de AB'ye üye ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldiği bildirildi.


#Demirtaş
#Figen Yüksekdağ
#pkk
9 yıl önce