|

Demirtaş'tan çok tehlikeli çağrı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik açığı olduğunu ifade edip, "halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir" dedi.

Yeni Şafak
15:58 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:52 - 20/07/2015 Pazartesi
Diğer

Suruç'taki saldırıdan sonra açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkı saldırılara karşı önlem almaya çağırdı.



Demirtaş'ın devleti yok sayan "silahlanma çağrısı" olarak yorumlanan sözleri şöyle: "Geçiçi hükümet, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği tedbirlerini almak için, her türlü sorumluluğunu yerine getirmekle mükelleftir. PYD'ye karşı, orduyu ve on binlerce askeri sınıra yığarak sözde güvenlik tedbiri alan hükümet, Suruç'ta elini kolunu sallayarak bomba patlatanların siyasi olarak hesabını vermek zorundadır. Her türlü istihbarat ve güvenlik açığından şu andaki hükümet sorumludur. Ancak, halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir. Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir. IŞİD tecavüzcülerinin kurumlarımıza, halkımıza bu kadar rahatça ve pervasızca saldırmasının önüne geçecek tedbirler geliştirilmelidir. Yarın yapılacak MYK toplantımızda bu konu özel olarak ele alınacaktır."



#Selahattin Demirtaş
#HDP
#açıklama
#Suruç
#patlama
9 yıl önce