|

Denizciliğimizin yeni Bayraktar’ı

Tamamen milli imkanlarla yapılan tank çıkarma gemisi Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle denize indirildi. Bayraktar, araç ve personel kapasitesi, gündüz ve gece helikopter harekatı kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleriyle Türk Deniz Kuvvetleri’ni dünya denizlerinde bir adım daha öne taşıyacak.

Yeni Şafak
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 22:37 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tuzla ADİK Tersanesi'nde düzenlenen amfibi gemi “Bayraktar”ın denize indirilmesi törenine katıldı.



“Bayraktar” gemisinin Türkiye'nin denizlerdeki gücüne güç katacağından şüphesi olmadığını dile getiren Erdoğan, ilk amfibi gemisi 2011'de denize indirirken büyük heyecan ve gurur içinde olunduğunu anlattı.



DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ YÜZDE 40


Erdoğan, “Türkiye 2002'de savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 80'ini ithal etmek zorunda olan bir ülkeydi. Savunma sanayindeki dışa bağımlılığımızı bugün yüzde 40'lar düzeyine indirdik. Hedefimiz 2023 yılında savunma sanayinden dışa bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmaktır. Temel savunma ihtiyaçlarımızın tamamını kendimiz tasarladığımızda ve ürettiğimizde istiklalimize ve istikbalimize daha güvenli bakabilir hale geleceğimiz açıktır” diye konuştu.



BARIŞI DAİM KILMAK İÇİN


Erdoğan, “Barış istiyorsak daima savaşa hazır olmalıyız. Bu anlayışla kendimiz, bölgemiz ve tüm dünyada barışı, huzuru, güvenliği daim kılmak için tüm unsurlarıyla ordumuzu güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bundan hiç kimse rahatsız olmasın. Biz, dostlarımızın emin olmasını sağlamak, birliğimize ve bütünlüğümüze göz dikenleri de caydırmak için bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz” dedi.





HALA MESAFEMİZ VAR


Savunma sanayi alanındaki yatırımların orta ve uzun vadeli olduğuna değinen Erdoğan, helikopter, tank, insansız hava aracı, uçak gibi pek çok projede ciddi ilerlemeler kaydedildiğini, üretim aşamasına gelindiğini ancak hala katedilmesi gereken mesafe olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, Temmuz ayından bu yana yeniden tırmanışa geçen terör saldırıları, bölgede yaşanan gelişmeler ve daha pek çok işaretin, bu çalışmaları süratlendirmeyi, hazırlıkları tamamlamayı gerektirdiğini söyledi.



TAHAMMÜLÜMÜZ YOK


Erdoğan, “Küresel sistem, ekonomik kaosla birlikte jeopolitik bir yeniden yapılanma sürecinin de içine girdi. Bu sürecin tüm önemli çatışma ve mücadeleleri yakın çevremizde cereyan ediyor. Bu dönemi ülkemiz ve milletimiz lehinde değerlendirebilmemizin en başta gelen şartı, güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine, güçlü bir yüksek teknolojiye dayalı üretim altyapısına sahip olmamızdır. Askeri güçle desteklenmeyen diplomasi, sizi yolda bırakır. Bizim yolda kalmaya tahammülümüz yok” dedi.





Tamamen milli


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına sunulan Bayraktar, gelişmiş ve ileri muhabere elektronik ve komuta kontrol imkanları ile harekât ve lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde doğal afet yardım görevlerini yerine getirecek imkân ve kabiliyetlere de sahip. Araç ve personel taşıma kapasitesi, gündüz ve gece helikopter harekâtı kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkânı ile Bayraktar Deniz Kuvvetleri'ni dünya denizlerinde bir adım daha öne taşıyacak. Bayraktar'ın savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirildi. Gerektiğinde okyanuslarda da görev yapabilecek Bayraktar, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına da sahip. Yerli ve özgün tasarım ile tamamen çelik olarak inşa edilen Bayraktar'da, 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Gemide, her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 4 LCVP çıkarma aracı ve 3 kendinden tahrikli ponton yer alıyor. Elektriğini kendisi üreten gemide yerli üretim komuta kontrol sistemi ile pek çok elektronik ve silah sistemi de yer alıyor.


#bayraktar gemisi
#milli gemi
#Tuzla
#Deniz Kuvvetleri
9 yıl önce