|

Denizli'de FETÖ yapılanması

Denizli'de terör örgütü FETÖ emniyet yapılanmasına yönelik davada 11'i tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yeni Şafak
19:30 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 1/11/2017 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanıklardan ev hanımı Hülya Y, savunmasında 2006'dan 2015'e kadar o zaman "cemaat" diye bilinen yapının düzenlediği sohbetlere katıldığını belirtti.

ByLock kullandığını ifade eden Hülya Y, "Mustafa M. ve Ayşe M, telefonuma bu programı indirdi. Sohbetlerin nerede olacağı ile ilgili, Fetih okunması ile ilgili mesajlar geliyordu. Babam çocuklara para gönderecekti. Bankada hesap açtırmak gerekiyordu. Bank Asya'da hesap açtırmıştım, bunun katılım hesabı olduğunu bilmiyordum. Bank Asya'ya Fetullah Gülen'in talimatıyla para yatırmadım." diye savunma yaptı.

Mahkeme heyetince, ByLock programında kullanıcı adının Zeynep Yıldırım olduğu hatırlatılması üzerine sanık Hülya Y, "Ayşe M, ByLock programında kullanıcı adımı Zeynep olarak yazmak istedi, ben de ses çıkarmadım. Neden gerçek ismim ile değil de takma isimle kaydettiğini Ayşe'ye sormadım. Sohbetlerde ismim Kur'an'da geçmiyor diye Zeynep diyorlardı." dedi.

Duruşmaya yarın devam etmek üzere ara verildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatı yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen 11'i tutuklu, 10'u tutuksuz, 3'ü firari 24 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılmıştı.

#FETÖ
#Denizli
6 yıl önce