|

Derbi maçlar farklı olur

Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, hafta sonu yapacakları Galatasaray maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Bu maçların havası ve sahaya yansımaları farklıdır. Teknik ekibimiz takımı özenle hazırlıyor. Yönetim olarak da bu maçın öneminin farkındayız” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:49 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor, Süper Lig'de sezona istediği başlangıcı bir türlü yapamadı. Ligin geride kalan 7 haftasında 2 galibiyet alan bordo-mavililer, 1 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrılırken 4 maçta ise rakiplerine mağlup oldu. Bordo-mavililerde gözler şimdi ise hafta sonunda Galatasaray ile daplasmanda yapılacak karşılaşmaya çevrilmiş durumda. Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, zorlu maç için yaptığı değerlendirmede taraftarlara ve camiaya umut verecek açıklamalarda bulundu. Akhisar Belediyespor ile geçen hafta yaptıkları karşılaşmada takımın sahada ortaya koyduğu olumlu futbolun toparlanma ve güzel şeyler yapma adına iyi bir gösterge olduğunu belirten Örem, “Galatasaray'ın gücü ortada. Fakat unutulmamalıdır ki bu maçların havası ve sahaya yansımaları farklıdır. Sportif açıdan teknik ekibimiz takımı özenle bu mücadeleye hazırlamaktadır, yaşadığımız eksiklikler en az seviyeye indirilecektir. Yönetim olarak da bu maçın öneminin farkındayız. Galatasaray maçında alacağımız puan veya puanlar ligdeki çıkışımızda çok önemli moral ve motivasyon sağlayacaktır” ifadesini kullandı.



ADALETLİ YÖNETİM VURGUSU YAPTI


Örem, ligin uzun bir maraton olduğunu kaydederek, “Kazanma isteğimiz sahaya birlik ve bütünlük olarak yansımalı. Takımımıza zarar verecek nitelikte fevri davranışlara dönüşmemeli. Sporcularımız saha içindeki sorumluluklarını profesyonel çerçevede ortaya koymalıdırlar. İstanbul'daki seyircimizin gücünü biliyor ve desteklerini her zamanki aynı çizgide bekliyoruz. Türk Telekom Arena'da görev yapacak hakemlerimizin ortaya koyacağı iyi ve adaletli bir yönetim eşliğinde, iki takımın seyir zevki yüksek, mücadeleci ve güzel bir futbol ortaya koyacağına inancımız tamdır” diye konuştu.



2014-2015 sezonu akıllarda


Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, 2014-2015 sezonundaki ikinci döneminde ilk maçında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşmış ve rakibini yenerek bu maçta deplasman galibiyeti hasretine son vermişti. Sarı-kırmızılı takımla karşılaşana kadar 5 deplasman maçında galibiyet çıkaramayan bordo-mavililer, teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında ligin 10. haftasında Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederek dış sahadaki ilk 3 puanını elde etmişti.



Fırtına ilklerin peşinde


Trabzonspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçında ilkleri gerçekleştirmek istiyor. Bu sezon dış sahadaki 3 maçında da gol atamadan yenilen bordo-mavililer, kötü gidişata sarı-kırmızılı takım karşısında son vermeye çalışacak. Trabzonspor, sarı-kırmızılı ekip karşısında hem gol hem de puan özlemini sonlandırmayı hedefliyor. Bordo-mavililer, dış sahada en son galibiyeti 200 gün önce, geçen sezon ligin 27. haftasında 2 Nisan 2016 tarihinde Gaziantepspor deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı. Fırtına, deplasmandaki son 6 maçında sadece 1 gol attı. En son dış saha golünü G.Birliği ile 18 Nisan'daki maçta Muhammet Demir atmıştı.



İzlanda'yı kıskandıralım


Trabzonspor taraftarının ligde cumartesi günü yapılacak G.Saray maçını TT Arena'da izleyebilecek olmasına Başkan Muharrem Usta'dan yorum geldi. Başkan Usta, "Değerli Trabzonsporlular... İstanbul yasağı nihayet kalktı. İzlanda'yı kıskandıracak bir organizasyona imza atmak size çok yakışır" diyerek EURO 2016'da herkesin takdirini alan İzlanda taraftarlarını örnek gösterdi.






#Trabzonspor
#Asım Örem
#Galatasaray
#Ersun Yanal
8 yıl önce