|

Derdest edilenlerin hikayesi

Kevser Çakır Demir’in yönettiği belgesel film Derdest, 28 Şubat döneminde tutuklanan ve hala cezaevinde olan mağdurların hikayesini anlatıyor. Belgesel, 24 Eylül’de Ali Emiri Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 20:58 - 3/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Yönetmenliğini Kevser Çakır Demir'in üstlendiği “Derdest” isimli belgeselde, 28 Şubat döneminde tutuklanan ve hala cezaevinde olan mağdurların hikayesi ele alınıyor. Belgeselde öncelikle hukuksuz yargılamaların nasıl gerçekleştiğini ele aldıklarını dile getiren Demir, “28 Şubat döneminden içeride hala 600'ün üzerinde insan var. Bunların 300'ünden fazlası ağırlaştırılmış müebbet almış. Farkındalık oluşsun diye bu belgeseli yaptık” dedi.



HALİL KANTARCI DA MAĞDURLARDANDI


Yönetmen Demir, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde sokağa çıkan vatandaşlara değinerek, “Sistemin mağdur ettiği insanlarla, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan insanlar aynı insanlar. Örneğin Halil Kantarcı da bir 28 Şubat mağduruydu. Bu insanlar, Müslüman kimlikleriyle her zaman, darbecilerle aralarına mesafe koyan insanlardı. Yapılan işkenceleri anlattılar, fakat o kadar korkunç ki biz onları belgeselde çok naif bir şekilde vermeye çalıştık” diye konuştu.


#Kevser Çakır Demir
#28 Şubat
#Derdest
8 yıl önce