|

Ders kayıtları için bugün son gün

Açık öğretim lisesinden eğitim alan öğrenciler için kayıt yenileme işlemi bugün sona eriyor. Kaydını yenileyecek öğrencilerin mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Yeni Şafak
10:16 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 5/02/2016 Cuma

Açık öğretim Lisesi 1. Dönem Sınav Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 28 Ocak 2016 tarihinde açıklanmıştı. 2. Dönem kayıt yenileme başvuruları ise bugün sona erecek.



Kayıt yenileme bedelini ilgili bankalara (Ziraat Bankası-Vakıf Bank-Halk Bankası) yatıran öğrencilerin kayıt yenilme işlemlerini mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekiyor.



Birinci dönem itibarıyla silik konumda bulunan öğrencilerin kayıt yenilme bedelini yatırdıktan sonra mutlaka irtibat bürolarına (Halk Eğitimi Merkezlerine ve Mesleki Eğitim Merkezlerine) başvurmaları öneriliyor. Ayrıca ücret muafiyeti olan (Şehit Yakınları, Gaziler vb.), T.C. kimlik numarası almamış yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini yaptırmak için mutlaka irtibat bürolarına başvurmaları gerekiyor.



Aktif ve donuk öğrenciler istemeleri halinde kayıt yenileme bedelini yatırdıktan hemen sonra (Otomatik kayıt yenileme işlemini beklemeden) irtibat bürolarına başvurarak kayıt yenileme işlemlerini de yaptırabilir.



Sınav merkezini güncellemesi gereken öğrencilerin ise sistemden mutlaka sınav merkezini değiştirmesi gerekiyor. Bu işlemi yapamayan öğrenciler irtibat bürolarına başvurabilirler.







#Açık öğretim lisesi
#kayıt
#yenileme
#başvuru
#MEB
8 yıl önce