|

Dev Türk bayrağı zirvede

İzmirli iki genç dağcı, 33 kilo ağırlığındaki, 150 metrekarelik dev Türk bayrağını Erciyes Dağı'nın zirvesine çıkartıp açarak, Atatürk'ü ve şehitlerimizi andı.

Yeni Şafak
12:45 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 09:51 - 27/05/2016 Cuma
DHA
Dev Türk bayrağını Erciyes'in zirvesinde açtılar.
Dev Türk bayrağını Erciyes'in zirvesinde açtılar.

İzmir'de oturan amatör dağcı arkadaşlar, uçak teknisyeni 35 yaşındaki Olcay Tepe ile bir özel fabrikada vardiya şefliği yapan aynı yaştaki Musa Ablak, Orta Anadolu'nun en yüksek tepesi Erciyes'e 3'üncü tırmanışlarında dev Türk bayrağını çıkarmayı başardı.


Olcay Tepe, hayli zorlu geçen tırmanışı şöyle anlattı:



"Geçen yıl Aralık ayında denediğimiz bayrak tırmanışımızı bu kez, Gençlik ve Spor Haftası kapsamında gerçekleştirdik. Ülkemizin bu zor günlerinde, her gün şehit haberini aldığımız acı dolu günlerde, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti, ışık tuttuğu geleceğimizi ve hediye ettiği gençlik ateşini, şehitlerimizin ölmeyeceğini, vatanın bölünmeyeceğini bir kez daha göstermek istedik."



19 Mayıs sabahı Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkarak Anadolu'ya bir güneş gibi doğduğunu belirten Tepe, "Biz de bu tırmanışı Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes Dağı'nda gerçekleştirdik. Tırmanış sırasında 150 metrekarelik Türk bayrağımızı Kayseri Erciyes Dağı zirvesinde açmak için tırmanışa geçtiğimiz andan itibaren üzerimizde ne yağmur, ne rüzgar, ne kar ve de tipi eksik olmadı. Sadece bayrağımız çantasıyla birlikte 33 kiloyu buldu. Benim teknik malzeme kıyafet, yiyecek, içecek ve kamp malzemeleriyle 30 kilo, Musa Ablakın da bir o kadar yüküyle, tırmanışa saat 10.30'da, yağmur ve yıldırımlar eşliğinde başladık. Sırt rotasını denediğimiz sırada aşırı sert rüzgarı görünce rotamızı sol kulvara çevirdik. Çobanini denilen 3 bin metrede kamp alanından sonra bir metreyi aşan kar ve tipi seklinde kara yakalandık. Suratımıza karla karışık yediğimiz rüzgar da cabası. Hörgüçkaya denilen 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nın zirvesinin 200 metre altında bulunan geniş alandaki kuvvetli rüzgar nedeniyle üzerimizdeki yük ve bayrağımızı orada ve daha yukarıda açmamızın riskli olacağını düşündük ve biraz irtifa kaybederek 2. hedefimiz olan yerde 3 bin 500 metrede bayrağımızı gururla açtık" dedi.



Olcay Tepe, dünyada bir dağda, bu yükseklikte açılmış en büyük bayrağın kendilerinin olduğunu söyleyerek, "Bu dev bayrağı bize veren Buca Belediyesine ve bize destek olan ve güvenen, özellikle bizi Kayseri'de ağırlayan dostlarımıza, herkese çok teşekkür ederiz. Bu tırmanışımızı resmileştirmek için Guinness Rekorlar Kitabına da en kısa sürede başvuracağız" diyerek sözlerini tamamladı.








#Türk bayrağı
#Erciyes Dağı
#Kayseri
8 yıl önce