|

Devletin zirvesi uğurladı

Şırnak’ta teröristlerin saldırısında şehit olan 3 asker son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Piyade Er Hamza Yıldırım’ın Ankara’daki cenazesine ise devletin zirvesi katıldı. Törende Başbakan, şehidin babanın eli tutarak teselli etti.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:59 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın, yol emniyeti alan askerlere yönelik saldırısında şehit düşen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım, Piyade Er Ömer Kaan Kandemir'in cenazesi Diyarbakır'dan memleketlerine uğurlandı. Ambulanslarla Diyarbakır Askeri Hastanesinden alınan cenazeler havaalanına götürüldü. Cenazeler, havayoluyla memleketlerine gönderildi. Saldırıda şehit olan 3 askerden Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı.



DEVLET ERKANI KATILDI


Şehit Hamza Yıldırım için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin babası Haşim Yıldırım, annesi Şengül ve kardeşi Berkant Yıldırım taziyeleri kabul etti. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları şehidin anne ve babasına taziyelerini iletti. Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.



DAVUTOĞLU ELİNİ BIRAKMADI


Kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, şehidin babası Haşim Yıldırım'ın elinden tutarak, şehidin cenazesinin konacağı top arabasına kadar beraber yürüdü. Cenaze son kez şehidin Etimesgut'taki baba evine getirildi. Şehit Yıldırım, burada da helallik alındıktan sonra Bala ilçesi Karahamza köyü mezarlığına defnedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, şehit Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ve Piyade Er Ömer Kandemir'in ailelerine başsağlığı mesajı yolladı.



Ben şehit annesiyim dimdik yürüyeceğim






Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi memleketi Malatya'da gözyaşları içinde toprağa verildi. Tanrıverdi için Malatya Şehir Mezarlığı Camii'nde Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Müftü yardımcısı tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehit için helallik istendi. Daha sonra askerler cenaze omuzlarına alarak askeri araca koydu. Kortej eşliğinde tekbirlerle şehitliği taşınan cenazeyi binlerce kişi uğurladı. Şehidin ağabeyi ve kız kardeşi askeri üniforma giydi. Şehit annesi Gafure Tanrıverdi cenazenin ardından yürürken gözyaşları içinde “Ben bir şehit annesiyim. Dimdik yürüyeceğim. Benim oğlum ölmedi, vatana verdim. Ben yıkılmayacağım. İbrahim'in annesi güçlü diye kaydedin” dedi. Şehidin naaşı Şehir Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde defnedildi.



Baba omuzladı






Piyade Er Ömer Kaan Kandemir'in cenazesi, askeri uçakla memleketi Denizli'ye getirildi. Şehit Kandemir'in cenazesini taşıyan askeri uçak, Çardak Havaalanında, Garnizon Komutanlığı tören kıtasıyla askeri mülkü erkan tarafından karşılandı. Uçaktan indirilen şehit erin cenazesi, askerlerin omuzlarında taşınarak helikopterle Çivril ilçesine gönderildi. Daha sonra ambulansla Çivril Devlet Hastanesine götürülen şehidin cenazesi, Yeni Camide ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi. Bu arada, şehit erin Akpınar Mahallesi'ndeki baba ocağında, belediye tarafından kurulan taziye çadırına ailenin yakınları, yetkililer ile vatandaşların ziyaretleri sürüyor.





#Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım
#Piyade Er Ömer Kaan Kandemir
#Onbaşı Hamza Yıldırım
9 yıl önce