|

DHKP-C hücreye çıktı

Yunanistan’da Lavrion haricinde iki kampı daha kullanan DHKP-C, ‘örgüt güvenliği’ için evlere yöneliyor. Ülke genelinde kiraladığı daireleri ‘hücre evi’ne çeviren örgüt, teorik eğitimde sonra teröristleri Suriye’ye gönderiyor .

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:13 - 4/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Terör saldırılarıyla Türkiye'de gündemi sarsan DHKP-C, yıllardır ana üs olarak kullandığı Yunanistan'da kamp taktiğini değiştirerek evlere yöneldi. İstihbarat raporlarına göre örgüt, fazla dikkat çeken ve AB üyesi Yunanistan'ı siyasi arenada zor durumda bırakan kamplarda militan sayısını azaltarak ülke genelinde hücre evi açma yoluna gitti. Uzun süredir Atina'ya 100 kilometre uzaklıktaki Lavrion kampını merkes üs olarak kullanan DHKP-C, kamplardan evlere kaydırdığı militanlarını, bir süre teorik eğitimden geçirdikten sonra Suriye'ye gönderiyor. Terör örgütünün Yunanistan'da iki kampı daha bulunuyor. Bunlar; İpsala Sınır Kapısı'na yakın bölgelerdeki 'Kinesa' ve 'Dileysi' kampları. Teröristler, Yunanistan'ın AB ülkesi olması sebebiyle Avrupa'da da rahatça dolaşabiliyor.



SURİYE'DE CANLI EĞİTİM


Örgüt, 'arazi'deki eğitim için ise Suriye'deki iç karışıklıktan faydalanıyor. Yoğunlukla Yunanistan'da bulunan hücre evlerindeki teorik eğitimin ardından militanlar, Suriye'ye gönderiliyor. Buradaki kamplarda silah ve bomba eğitimi alan teröristler, bu ülkedeki muhalif unsurlara karşı çatışmalara katılıp 'canlı hedef' üzerinde talim yapıyor. Daha sonra yeniden hücre evlerine nakledilen DHKP-C'liler, burada aldıkları eylem talimatını uygulamak üzere Türkiye'ye gönderiliyor.


#dhkpc
#Lavrion
#savcı kiraz
9 yıl önce