|

Dicle gibi akıp gittin

Türkiye’yi yasa boğan patlamanın kurbanları son yolculuklarına uğurlanıyor. Saldırıda hayatını kaybeden Ziya Saygın’ın cenaze töreninde kızı Dilan, babasının tabutunun başında ‘Baba sesimi duymuyor musun?’ diyerek gözyaşlarına boğuldu. 17 yaşındaki Dicle’nin tabutu başında ablasının ‘İsmin gibi akıp gittin Dicle’ demesi yürekleri dağladı. Katliamın en küçük kurbanı 9 yaşındaki Veysel ise babası ile birlikte toprağa verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 00:43 - 13/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Ankara'daki katliamda hayatını kaybedenler memleketlerinde toprağa verildi. Acının ve teröre öfkenin yükseldiği törenlerde sağduyu çağrısı hakim oldu. Katliamın en küçük kurbanı Veysel Atılgan ve babası memleketleri Batman'da toprağa verildi. Küçük Veysel için okulunda bir tören düzenlenirken, HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Saygın'ın cenaze töreninde kızı Dilan, babasının tabutun başında 'Baba sesimi duymuyor musun?' diyerek gözyaşlarına boğuldu. 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli ise İstanbul'da toprağa verildi. Dicle Deli'nin tabutu başında ablasının 'İsmin gibi akıp gittin Dicle' demesi yürekleri burktu. Dicle'nin babası ise ''Benim kızımın kanı bundan sonraki süreçte barışa vesile olsun, barışa kurban olsun'' dedi.



KIZIM 50 METRE İLERİMDEYDİ


Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli İstanbul Silivrikapı Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Silivrikapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tören sırasında Dicle'nin ablasının “İsmin gibi akıp gittin Dicle” sözleri ise herkesi gözyaşlarına boğdu. Tören sırasında basın mensuplarına konuşan acılı baba Faik Deli, “Ben kortejin en başındaydım, kızım da benim 50 metre gerimdeydi. Onun yanına gitmeye çalışıyordum, arkadaşlarımla selamlaştığım sırada birden bombaların patladığına tanıklık ettik” dedi.



Tabutuna gelinlik






Ankara'daki saldırıda eşine sarıldığı fotoğrafı ile patlamanın simgesi olan İzzettin Çevik dün kızı Sidar Çevik ile kardeşi Nurgül Çevik'i toprağa verdi.







Ankara'daki otopsileri tamamlanan Başak Sidar Çevik ile halası Nurgül Çevik'in cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketleri Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne getirildi. Hala ve yeğeninin cenazeleri, yakınları tarafından Suruç Devlet Hastanesi morgundan alınarak Küçüksergen Mahallesi'ne götürüldü. Cenazelerin getirilişi sırasında yakınları ağıtlar yaktı. Sidar Çevik'in babası İzzettin Çevik, gözyaşlarına hakim olamadı. Ankara'da eğitim gören üniversite öğrencisi Çevik'in tabutuna gelinlik bırakıldı. Hala ve yeğeninin cenazeleri, namazın ardından Küçüksergen Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.



Avukat olacaktı






Katliamın en küçük kurbanı 9 yaşındaki Muhammet Veysel Atılgan ise babası İbrahim Atılgan ile Batman'ın Gercüş ilçesinde yan yana defnedildi. Küçük Veysel için Ankara Batıkent'teki Kürşad Bey İlkokulu'nda anma töreni düzenlendi. Atılgan'ın arkadaşları masasına karanfil bıraktı. Küçük Veysel'in hayatını kaybetmeden önceki son görüntülerinde de kameraya yansıdı. Veysel görüntülerde avukat olmak istediğini söylüyor.



Çocuklara acımıyorlar






20 yaşındaki üniversite öğrencisi Elif Kanlıoğlu da, memleketi Artvin'in Arhavi ilçesinde toprağa verildi. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden genç kızın babası Ümit Kanlıoğlu, “Ölenlerin değildir bu ayıp. Bu ayıp öldürenlerindir. Kana doymuyorlar. Barış istemeyenler çocuklara bile acımıyorlar.







Bugün bizim canımız yandı. Yarın kimin canı yanacak belli değil. Biz istiyoruz ki kimsenin canı yanmasın” diye konuştu



HDP'li aday toprağa verildi


Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol'un cenazesi, Diyarbakır'da defnedildi. Önceki akşam uçakla Ankara'dan getirilerek Bağlar ilçesindeki Yeniköy mezarlığının morguna konulan Erol'un cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.



Tabutu kadınlar taşıdı


İzmirli Ayşe Deniz ve Berna Koç için Soğukkuyu Camii'nde ortak cenaze töreninde gözyaşı sel oldu. Kılınan cenaze namazından sonra, Berna Koç ile Ayşe Deniz'in tabutunu kadınlar taşıdı. Cenazeler daha sonra toprağa verilmek üzere Doğançay Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze törenine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, önünde “Yastayız. 10 Ekim 2015. Unutma” yazan siyah tişörtle katıldı.



Cenazeyi mitinge çevirdi


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ patlamada yaşamını yitiren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Dilan Sarıkaya ile Erhan Avcı'nın cenaze törenine katıldı. Cenazeyi mitinge çeviren Yüksekdağ, hükümeti suçladı. Yüksekdağ, “Bizi bin parçaya da bölseniz gerçekleri söyleyeceğiz. Katilsiniz çünkü. İnsanlık düşmanı vahşi yaratıkları, IŞİD çetelerini destekleyenler sizler değil miydiniz?” dedi.



Baba sesimizi duymuyor musun?





Terör saldırısında hayatını kaybeden evli ve iki çocuk babası Ziya Saygın'ın (56) cenazesi memleketi Sivas merkeze bağlı Düzova'da toprağa verildi. Lise öğrencisi olduğu öğrenilen Dilan Saygın babasının tabutun başında 'Baba sesimi duymuyor musun?' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Dilan'ı askerden gelen abisi Taylan teselli etti. Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın'ın cenazesi traktörle köy mezarlığa götürülerek toprağa verildi.



Güzel çocuğum kalk eve gidelim





Bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 97 kişi arasındaki 41 yaşındaki Gökmen Dalmaç'ın cenazesi, memleketi Trabzon'da gözyaşları içinde toprağa verildi. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Gökmen Dalmaç'ı büyüten amcasının eşi Günay Semiz, “Güzel çocuğum, kalk eve gidelim. Ben seni Trabzon'dan böyle mi yolladım?” diyerek ağıtlar yaktı. Gökhan Gökbörü'nün cenazesi ise Adana'nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi. Amcası Mehmet Gökbörü, “Yeğenim oraya bir miting amacıyla gitmedi” diye konuştu.



PKK bayrağı asılmasına izin vermedi





Terör saldırısında hayatını kaybeden Vahdettin Özkan, Selim Örs, Azize Onat, Cemal Avşar ve Ahmet Karturlu için Ümraniye Yavuz Selim Camii'nde cenaze törenine düzenlendi. Törende Ahmet Katurlu'nun tabutu üzerine PKK bayrağı serilmek istenince oğlu Harun karşı çıktı. Harun Karturlu, "İstemiyorum sermesinler. Benim babam onlar yüzünden öldü" diyerek tepki gösterdi.



Malatya 5 gencini uğurladı






CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile hayatını kaybaden Eren Akın'ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, saldırıda hayatını kaybeden Eren Akın ile çekilmiş fotoğrafı twitter'da paylaştı.



#ankaradaki saldırı
#ankara canlı bıomba
#Vahdettin Özkan
#Selim Örs
#Azize Onat
#Cemal Avşar
9 yıl önce