|

Dilek Doğan davasında 8 gözaltı

İstanbul Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin bir polis memurunun yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Duruşma süresince adliye içi ve çevresinde yapılan korsan gösteriler nedeniyle 8 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
01:46 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:51 - 30/05/2016 Pazartesi
AA
Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin davada, adliye içi ve çevresinde yapılan korsan gösteriler nedeniyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin davada, adliye içi ve çevresinde yapılan korsan gösteriler nedeniyle çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılmasına karar verilen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık polis memuru Y.M. katılmadı. Sanığı avukatı temsil etti.



Dilek Doğan'ın ailesi ile avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya, kapalılık kararı nedeniyle başka kimse alınmadı.



Duruşmada, aile avukatlarının taleplerinin alındığı, avukatların kapalılık kararının kaldırılması ve sanık Y.M'nin duruşmalara katılmasına karar verilmesini talep ettiği öğrenildi.



Kapalı duruşma, avukatların talepleriyle devam ediyor.



8 kişi gözaltına alındı


Öte yandan duruşma öncesinde, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, pankart açarak slogan atmaya başladı. Adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlenen emniyet görevlilerince pankart açılmasına izin verilmedi. Slogan atmayı devam eden ve polise direnen 8 kişi, gözaltına aldı.



Bu sırada adliye önündeki çay bahçesinde oturanlarla polisler arasında tartışma yaşandı. Kendilerine küfür edildiğini ifade eden bir polis memuru, çay bahçesinde oturanlara tepki gösterdi.



Süreç


Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/C'nin 10 Ağustos'ta ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K'nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim'de Sarıyer'de düzenlenen operasyon sırasında yaralanmıştı. Polis kurşunuyla yaralandığı belirtilen ve hastanede tedavi altına alınan Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.



Doğan'ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan polis memuru Y.M'nin ifadesi alınmış ve bu kişi tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Hakimlik, polis memurunun adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.



Soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ile "kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak'' suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


#Dilek Doğan
#Sarıyer
#DHKP/C
8 yıl önce